Karakteriseringsspil til teater

At skabe en karakter er skuespillerens grundlæggende job. Skuespilleren skal legemliggøre de fysiske og vokale kvaliteter, der giver karakteren liv. Derudover vil den historiske tidsperiode, hvor karakterens liv er indstillet, påvirke valg af karakterisering. Krydrede skuespillere kan bruge karakteriseringsspil til at finpudse deres færdigheder, mens begyndere og studerende begynder at udvikle karakteriseringsfærdigheder gennem enkle øvelser.

Fysisk karakterisering

Fysisk karakterisering inkluderer, hvordan en skuespiller går, hvordan han bruger sin krop, og hvilke ansigtsudtryk han laver. Et let spil at introducere dette koncept er for hver skuespiller at komme ind, krydse spillerummet og forlade rummet, mens det fysisk legemliggør karakteren. Hver skuespiller skal have en skala fra en til ti at arbejde med, hvor en repræsenterer skuespilleren i sin egen neutrale holdning og gang, og ti er den mest overdrevne fysiske repræsentation af det tegn, han kan styre. Skuespillerens opgave er at komme ind på niveau et og afslutte på niveau ti. Når hver skuespiller har slået sit kors, skal de observerende skuespillere beskrive de egenskaber, de så fysisk legemliggjort ved hjælp af adjektiver som fjollet, middel, formålsløs, trist, vred osv.

Vokal karakterisering

Til dette improvisationsspil sidder hver skuespiller sammen med en anden skuespiller, der udgør sig som en interviewer og besvarer spørgsmål om hans karakters liv, meninger og følelser. Intervieweren skal stille generelle spørgsmål, såsom: "Hvor voksede du op?" og “Var din barndom lykkelig?” Spørgsmål, der specifikt vedrører omstændighederne i hver enkelt karakter, såsom, “Hvordan blev du konge?” hvis karakteren for eksempel er Macbeth eller: "Hvorfor fortalte du ikke dine forældre, at du giftede dig med Romeo?" hvis karakteren er Juliet, er også nyttige. Skuespilleren, der interviewes, skal fokusere sin opmærksomhed på at skabe den vokalrytme og tonehøjde, der passer bedst til karakteren, mens de aktører, der observerer, skal tilbyde beskrivelser af den vokalkarakterisering, de har hørt efter hvert interview.

Historisk karakterisering

Oprettelse af figurer til historiske skuespil involverer ofte kongelige karakterer og tjenere, hvilket kræver, at skuespillere overvejer deres karakters status for at skabe en nøjagtig karakterisering. Tegn med høj status vil se andre tegn direkte i øjet og kræve en bred kaj på scenen. Tegn med lavere status kan holde øjnene nede og sørge for at følge efter dem med højere status. Højstatustegn taler med fast overvejelse, mens tegn med lav status kan stamme eller hviske. Bed skuespillerne, tre ad gangen, om at tegne et nummer fra en hat - en, to eller tre, hvor den ene er den højeste status og tre den laveste. Hver af skuespillerne repræsenterer derefter den status, han har valgt, og observerer de to andre, da de gør det samme. Observatørerne gætter derefter skuespillernes "hakkeorden".

Karakteriseringsspil til begyndere

For at begynde vokalarbejde begynder deltagerne med at stå i en cirkel. Hver deltager skal have en simpel tekstlinje, såsom "At være eller ikke være, det er spørgsmålet", og skal tale dette først med deres faste stemme. Dernæst bør de tilbydes forslag til vokal karakterisering, som de kan eksperimentere med, såsom "tegneseriefigur", "boresersjant" eller "sexet filmstjerne." Skuespillerne skal tale en ad gangen og lade deres stemmer ændre tonehøjde og rytme, så de passer til deres idé om den foreslåede karakter. For at begynde fysisk karakterarbejde skal skuespillerne bevæge sig normalt gennem rummet og derefter bruge de samme karakteriseringer som de brugte til vokalarbejdet og her forsøge at skabe den foreslåede karakters bevægelsesrytme.