Hvad er placeringstjenester på en iPhone?

For nøjagtigt at bestemme din placering skal iPhone- og iPod Touch-applikationer såsom Maps og Compass være i stand til at få adgang til oplysninger fra lokale Wi-Fi- og mobilnetværk og fra bredere GPS-netværk (Global Positioning System). Placeringstjenester er en funktion, der indsamler de nødvendige oplysninger fra disse netværk og gør dem tilgængelige for apps på din telefon efter behov. Location Services fungerer anonymt for at forhindre, at det bruges til identifikation eller sporing.

Formål

Funktionen Location Services gør det muligt for iPhone-apps at lokalisere din placering og give dig retninger baseret på din aktuelle position i forhold til din destination. Dette giver iPhone mulighed for at fungere som en GPS-navigationsenhed. Placeringstjenester er først afhængige af GPS-satellitter for at bestemme din placering med Wi-Fi og mobiltelefontårne, der fungerer som sekundære positionskilder. Navigationsapps, der understøttes af Location Services, kan være særligt værdifulde, hvis du går tabt, og ingen genkendelige vartegn er tilgængelige.

Udseende

Når Location Services har bestemt din omtrentlige placering, vises den på din iPhone-skærm på et digitalt kort over det omkringliggende område. Hvis din placering kan bestemmes nøjagtigt, vises den på kortet som en lille blå prik. Hvis Location Services ikke kan finde din nøjagtige placering, vises en blå ring omkring prikken, der angiver rækkevidden af ​​mulig fejl for din placering.

Datatjeneste

Datatjenester leverer opdaterede navigationsoplysninger til GPS-systemer, kort og placeringsbaserede applikationer. Disse tjenester opdateres regelmæssigt for at tage højde for forhold som nye veje og kryds, lukkede veje og omveje. Hvis du befinder dig i et område, der ikke har adgang til bestemte datatjenester, kan du opleve ufuldstændige kort og unøjagtige retninger. Som standard er der altid angivet vejskilte, hvis kortet på din iPhone ikke matcher dine omgivelser.

Tændt og slukket

Hver iPhone er som standard programmeret til at køre Location Services. Indstillingerne for Location Services findes i afsnittet "Generelt" i menuen Indstillinger. Du kan til enhver tid slå funktionen til eller fra ved hjælp af denne menu. Den primære årsag til, at du måske vil slå Location Services fra, er at den trækker på din iPhones batteri, hvilket kræver hyppigere opladning.