Sådan roteres videoer i Mac OS X

Har du nogensinde haft en video, der blev optaget lodret eller sidelæns, og du ønsker at den var orienteret enten vandret eller på anden måde roteret? Dette er ofte tilfældet med videoer optaget på iPhone eller Android-telefoner, der er skudt med det berygtede Vertical Video Syndrome, men den teknik, vi demonstrerer, fungerer til at vende eller rotere enhver film, selvom den ikke er fra en smartphone.


Den bedste del af dette er måske, at Mac OS X nemt og hurtigt kan rotere enhver video- eller filmfil uden at kræve ekstra software til at gøre det, da funktionen er bygget direkte ind i OS X Video View App QuickTime. Det er ligegyldigt, om videoen er optaget som 4K, HD eller standard, slowmotion eller normal hastighed, eller om det er din egen video eller en anden filmfil fra andre steder.

Sådan roteres eller Flip Videos i Mac OS X

Dette virker til at rotere eller vende en video- eller filmfil i Mac OS X, og den nyligt roterede video gemmes som en ny videofil, og den tilsidesætter ikke den eksisterende film, medmindre du giver det samme navn.

 1. Åbn video- eller filmfilen, du vil rotere til QuickTime Player i Mac OS X

 2. Gå til menuen "Rediger" og vælg en af ​​følgende rotationsindstillinger for videoen:
  • Drej til venstre (90 grader)
  • Drej til højre (90 grader)
  • Flip Horizontal
  • Flip Vertical

 3. Gem den nyligt redigerede roterede video som sædvanlig ved at trykke på Command + S eller ved at gå til File og "Save"

Som du måske har gættet, at rotere en video 180 grader eller 270 grader, ville du blot anvende 90 graders rotation to eller tre gange.

Den nyligt gemte video vil have orienteringen defineret i den forudgående gemme proces, mens den originale video vil blive bevaret, uanset orientering, den skulle begynde med (lodret eller vandret, vendt eller ej).

Dette er et godt trick, hvis du støder på en video, der er optaget på den forkerte måde med orientering, som det er tilfældet med film hentet fra kameraer og smartphones. Det giver en enkel måde at rette op på en videofil, der fejlagtigt er arrangeret eller ville bare blive bedre set i en anden orientering.

Bestemt en flot funktion til at vende og reorientere videoer, men medmindre du er en ivrig videograf, kan det blive mindre brug end roterende billeder, der ofte er placeret forkert også.