Sådan bestemmes værdien af ​​en bærbar computer

Uanset om du køber eller sælger, er det vigtigt at få prisen rigtigt på en brugt bærbar computer, hvis du vil holde din tegnebog fuld. Nye og bedre produkter frigives så regelmæssigt til computermarkedet, at computere devalueres hurtigt, og det er svært at vide, om en gammel maskine er klar til skrotbunken, donationsbunken eller vil leve op til en lokkende beskrivelse på Craigslist.

Aftagende værdikurve

Ifølge computerdeles likvidator Andover kan du meget groft estimere en computers værdi med følgende beregning: "Hvis du betalte $ 1000 for en computer i dag, vil det næste år være $ 300 og året efter det $ 100. Tre år fra datoen for køb, er det værd omkring $ 30. " Dette er dog kun et udgangspunkt. Andre faktorer spiller ind.

Benchmarking af din maskine

Ligesom nye laptops vil brugt bærbare laptops kræve højere priser. Bestemmelse af ydeevnen på din bærbare computer starter med den centrale processorenhed eller CPU. Processorer har både en hastighed forbundet med dem målt i Gigahertz (GHz) og antallet af kerner, der kan køre samtidige processer. Hurtigere processorer med flere kerner er mere værdifulde end langsommere processorer med kun en enkelt kerne. Andre elementer, der påvirker ydeevnen, er mængden RAM og grafikkortets kvalitet.

Jo mere juice jo bedre

Ældre bærbare computere har tendens til at have ældre batterier, som aflades hurtigt og ikke giver dig meget tid til frakoblet computing. Batterier er dyre at udskifte, så en bærbar computer med et svagt batteri er lidt mindre værd end en med et stærkt eller nyt batteri.

Jo lettere jo bedre

Med et par undtagelser, såsom mindre effektive netbooks, er mindre og lettere bærbare computere mere værd end større, tungere. Lettere bærbare computere bruger ofte dyre materialer, såsom titanium eller magnesium, de har mere avancerede, lettere batterier, og de bruger muligvis køligere kørende processorer. En undtagelse i den store ende af spektret ville være en gaming-bærbar computer, der har en stor skærm og højtydende hardware, der muligvis kræver en højere pris.

Det indbyggede udseende

Bærbare computere bliver ofte slået rundt. Selv et par ridser påvirker værdien af ​​en bærbar computer, men mere betydelige skader, såsom en revnet skærm eller en uhyggelig opladningsport, bider endnu dybere ned i værdien.

Denne ting gør alt

Nogle gange er det ikke selve den bærbare computer, men den software, der er installeret på den, der giver den værdi. Fuld sæt Microsoft Office Suite eller en licenseret kopi af et dyrt program, som Adobe Photoshop, kan tilføje værdi til en maskine, især hvis den leveres med de originale installationsdiske.

Hjælp fra Internettet

Websteder som gadgetværdi, værd at abe eller brugt pris (links i ressourcer) giver brugerne mulighed for at slå op på deres produkter for at bestemme dagsværdien for dem. Disse giver selvfølgelig kun en ballpark-figur. Ændringer af produktet, produkttilstand og geografisk placering vil alle have en effekt. Du kan også kontrollere de noterede priser på Craigslist eller se på salgspriserne på eBay for lignende produkter for at få en fornemmelse af markedsværdien af ​​dit produkt.