Installer og kør Chrom OS på en MacBook Air

Hvis udsigten til at installere Mac OS X Lion ikke er din ting, kan du prøve at køre Chromium OS på MacBook Air i stedet. Chrom OS er open source-versionen af ​​Googles Chrome OS, som er et operativsystem baseret næsten udelukkende rundt i Chrome-browseren - du starter direkte i en browser, og det er dybest set det.

Alt hardware virker med undtagelse af Bluetooth, men al lysstyrke, lyd, trackpad, WiFi, og det siges at installere på både MacBook Air 11 "og 13" -modellerne og muligvis endda nVidia-baserede MacBook og MacBook Pro'er. Den store advarsel? Du mister OS X, så forvent ikke at dobbeltstart her.

Vi har ikke testet dette selv, og du vil være sikker på at du backup Mac OS X før du fortsætter, fordi den bliver overskrevet. Hvis du er modig nok til at prøve det, skal du have en kompatibel MacBook Air, en 2 GB + USB-stick og Mac OS X USB Installer-nøglen, der følger med MacBook Air.


Følgende instruktioner gentages fra Hexxah.net, hvem fik det til at fungere, her er vejledningen:

 1. ENDELIG ADVARSEL: Du vil ødelægge alle dine data ved at følge denne vejledning! Jeg er ikke ansvarlig for data tab, sørg for at sikkerhedskopiere data først!
 2. Hent installationsbilledet herfra
 3. Uddrag arkivet ved hjælp af dit dekomprimeringsværktøj, du vælger (Unarchiver for Mac fungerer godt)
 4. Brænd billedet til en USB-stick ved hjælp af dd (se wiki hvis du har brug for hjælp til dette, samme som Flow / Vanilla instruktioner)
 5. Indsæt både denne USB-stick og OS X-installationsdrevet i din Macbook Air, mens den er slukket
 6. Hold tasten "C" nede, og tryk på tænd / sluk-knappen, du kan slukke for "C" -tasten, når Apple-logoet vises
 7. Når skærmbilledet for sprogvalg vises, skal du vælge den relevante indstilling og klikke på næste
 8. Når installationsguiden vises, skal du klikke på Hjælpeprogrammer på linjen øverst og derefter Terminal
 9. Skriv følgende kommando uden citater: "dd if = / dev / rdisk1 of = / dev / rdisk0 bs = 4m count = 512"
 10. Når det er sagt, at det er færdigt (i det væsentlige, når der står X bytes kopieret i Y sekunder), skal du holde tænd / sluk-knappen nede, indtil din maskine slukker
 11. Fjern både din USB-stick og OS X-installationsdrevet
 12. Tryk på tænd / sluk-knappen, vent ca. 22 sekunder
 13. god fornøjelse

Nogen vil prøve dette? Jeg skal holde fast med Lion på min MacBook Pro, men det kan være sjovt, hvis en dobbelt eller tredobbelt boot-løsning blev let understøttet. Det kommer i hvert fald ikke fra Hexxah, der specifikt siger, at han ikke støtter dual boot-konfigurationer, efterfulgt af at "spørg mig ikke om hjælp med dobbeltstart."

Via @MacStoriesNet

Opdatering: Hvis du ikke er interesseret i denne tilgang, kan du også køre Chrome OS i en virtuel maskine gratis ved at downloade VirtualBox og et Chrome OS-billede (Hexxah har også dem).