Skift eller deaktiver sekundær klik i Mac OS X

Mac'er har længe holdt tingene enkle ved at holde en enkelt museknap - eller slet ingen - men mens de to fingerknapper er meget intuitive for de fleste af os, husker ikke nybegyndere til Mac-verdenen det altid. Hvis du skifter nogen fra pc-verdenen, kan det være meget nyttigt at aktivere et bogstaveligt højreklik, men der er også andre muligheder, herunder ved at bruge venstre hjørne (til venstre), eller deaktivere kliket helt og i stedet stole på tastaturet .

Ændring af den sekundære klik

  • Start System Preferences og klik på "Trackpad" (eller "Mouse", hvis du bruger en mus)
  • Under "Punkt & klik" fanen skal du klikke nedenunder for at trække ned menuen
  • Vælg en af ​​tre muligheder: Klik med to fingre (standard), Klik i nederste højre hjørne, eller klik i nederste venstre hjørne

De to hjørne muligheder er ideelle til langvarige pc-brugere, som har været vant til placeringen mattering, med venstre hjørne et godt strejf for venstrehåndede brugere.

Sidenote: Musens kontrolpanel har begrænsede valg for generiske USB-mus, men det gør det muligt at skifte venstre og højre knapper for at passe til venstrehåndede computerbrugere. For dem med en Magic Mouse er det stort set det samme som Trackpad.

Deaktivering af sekundær klik

Fjern afkrydsningsfeltet ved siden af ​​"sekundær klik" vil deaktivere funktionen fra musen eller styrefladen. Hvis du vælger at deaktivere det sekundære klik, skal brugerne holde kontroltasten nede for at udføre en sekundær klikhandling.

Deaktivering af det alternative klik anbefales normalt ikke.