Hvad gør WiFi på en mobiltelefon?

Smartphones som Apple iPhone og Motorola Droid lader brugerne udføre en række opgaver, men internetadgang er en af ​​de vigtigste. Med internetadgang kan brugerne kontrollere deres mail, surfe på nettet og downloade multimedieindhold. Imidlertid, mens luftfartsselskaber typisk giver internetadgang gennem deres datanetværk, kan smartphones også oprette forbindelse til trådløse netværk via Wi-Fi (trådløs troskab). Wi-Fi henviser til en standardforbindelse af høj kvalitet over et trådløst netværk.

Tilslutning

Brug af Wi-Fi på en smartphone fungerer ligesom at oprette forbindelse til internettet via en computers trådløse netværk. Brug blot telefonens netværksbrowser til at finde et åbent trådløst netværk. Herfra kan du enten vælge at oprette forbindelse til netværket eller indtaste en adgangskode til netværket, hvis det er nødvendigt. Åbne trådløse netværk kan ofte findes steder som caféer, hoteller eller biblioteker --- lokationer som disse har ofte gratis trådløst internet til kunderne. Hvis du har en trådløs router installeret på dit hjemmenetværk, kan du også oprette forbindelse til den via din Wi-Fi-aktiverede smartphone.

Funktionalitet

Når din smartphone er tilsluttet et trådløst netværk via Wi-Fi, kan du udføre flere opgaver. At få en internetforbindelse til din smartphone via Wi-Fi giver dig mulighed for at surfe på internettet, bruge sociale netværkssider eller streame multimedieindhold, blandt andre funktioner.

Fordele

For det meste finder du ud af, at din telefon fungerer bedre på Wi-Fi sammenlignet med operatørdatanetværk. Mens 3G-forbindelser har dataoverførselshastigheder på ca. 1,5 MB i sekundet, er internetforbindelser til hjemmet typisk meget hurtigere. Dette resulterer i hurtigere internetydelse, som kan omfatte sideindlæsningstider og downloadhastigheder.

Ulemper

At være forbundet til et Wi-Fi-netværk har nogle begrænsninger. Da trådløse routere kun sender deres signal til et begrænset område, kan du kun drage fordel af hurtigere internethastigheder, når du er i nærheden. Hvis du forlader netværkets udsendelsesområde, skal du skifte til din telefons 3G-forbindelse. De fleste luftfartsselskabers 3G-netværk har landsdækkende dækning, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil være i stand til at få et 3G-signal i de fleste større områder, men du bliver nødt til at håndtere reduceret netværksydelse.

Datahætter

Regelmæssigt at downloade indhold eller streame multimedie kan få dig til at ramme din datahætte, hvis din mobiloperatør har en. Dette kan resultere i dyre overforbrugsgebyrer eller båndbreddegasning. Båndbreddegasning henviser til en operatør, der reducerer en brugers upload- og downloadhastigheder, når de overskrider deres månedlige grænse.

At stole på Wi-Fi til disse aktiviteter kan holde din telefons dataforbrug lavt, da du bruger et hjemmenetværk i stedet for din mobiloperatørs. Dette giver dig mulighed for at undgå at pådrage dig yderligere bøder.