Sådan øges farvemætning af et billede i Mac OS X med Preview

En billedfarvemætning er udtrykt ved intensiteten af ​​billedets farve, så et billede, der er modificeret med højere mætning, vises med levende farver, og et billede med den laveste mætning springer op og drejer et billede til sort / hvid. Justering af mætning er en almindelig billedredigeringsteknik, der både forbedrer eller reducerer levetiden af ​​en billedfarve. Til dette formål vil vi vise dig, hvordan du kan øge (eller sænke) farvemætning af ethvert billede i Mac OS X ved hjælp af det indbyggede Forhåndsvisning af app.

Justering af farvemætning af billeder med eksempelvisning til Mac OS X

Billedet der bruges i dette eksempel her er standard Lake.jpg tapet fundet i moderne versioner af Mac OS X. Det er et smukt billede på egen hånd, men vi vil øge mætningen for yderligere at understrege farverne i billedet for at demonstrere hvordan denne funktion fungerer, vil resultatet blive en mere levende version af det samme søbillede.

  1. Fra Mac OS X Finder finder du et billede, du vil ændre farvemætningen til. Du vil muligvis gerne lave en kopi af billedet, før du redigerer det, men det er op til dig, og dobbeltklik derefter for at åbne billedet i Preview-appen i Mac OS X, standardbilledfremviser og editor
  2. Når billedet er åbent i Preview-appen, skal du trække ned i menuen "Værktøjer" og vælge "Juster farve" for at få vist farvejusteringspanelet
  3. Find skærmbilledet "Saturation" for at øge billedets farvemætning, skub indikatoren til højre og for at reducere billedmætning, flyt skydeindikatoren til venstre
  4. Når du er tilfreds med farvemætningsjusteringen, skal du gå til menuen "Fil" og vælge "Gem" for at gemme ændringerne i den eksisterende fil eller vælge Gem som for at gemme det justerede farveprofilbillede til en ny fil

Hvor meget der skal øges eller formindskes mætningen afhænger helt af billedet og det tilsigtede resultat, der er ikke nogen rigtig eller forkert justering.

Videoen nedenfor går gennem processen, som du kan se, det er ret hurtigt at justere farven på denne måde i Preview:

Du vil bemærke, om du flytter mætningsskyderen helt til venstre ved den laveste indstilling, billedet bliver sort og hvidt. Hvis du bevæger billedmætningsskyderen helt til højre, bliver farverne ekstremt levende og virkelig springer ud, hvilket, afhængigt af billedets farveudgangspunkt, kan gøre et billede til at se lysere og mere farverigt eller helt farvet.

I billedet nedenfor har venstre side billede en stigning i farvemætning, og højre sidebillede er den oprindelige version.

For dem der undrer sig ja, kan du også justere farvemætning via Photos-appen til Mac OS X, og du kan også justere farvemætning i Photos til iOS på iPhone og iPad, men Preview for Mac er let, hurtig, multifunktionel, og nogle kan argumentere for, at det er endnu nemmere at anvende end appen Fotos som følge heraf. Personligt kan jeg godt lide Preview meget, og det er mit foretrukne værktøj til hurtigt at foretage justeringer og afgrøder til ethvert billede i Mac OS X.