Sådan repareres en bilforstærker

Bilforstærkere fås i to, fire eller fem kanaler og i wattstørrelse fra 50 til 500. Forstærkere "forstærker" eller forstærker lyden fra din bils stereoanlæg. De kan arbejde forkert eller stoppe med at arbejde helt af flere grunde. Hvis du selv har installeret udstyret, kan det være lettere for dig at finde og løse problemet. Hvis forhandleren eller en anden installerede udstyret til dig, kan det tage lidt længere tid at finde og løse problemer.

Trin 1

Tjek forstærkerens tilslutning. Hvis forstærkeren er fastgjort til en uren eller ikke-metaloverflade, skal du fjerne ledningerne og skrue forstærkeren af. Fastgør derefter forstærkeren til en ren metalbase som en flad overflade under et bilsæde eller i bunden af ​​din bils bagagerum. Sørg for, at rummet er fri for rust og snavs. Fastgør ledningskablet til fjernbetjeningen til stereoanlægget på bagsiden af ​​fjernkontakten på forstærkeren. Hvis signaloverførslen er svag, skal du bruge krympningsrum eller ringterminaler til at slutte den eksterne ledning til forstærkeren. Du kan også udskifte smalle tilslutningsledninger med tykkere. Tykkere ledninger, ca. 18 gauge, giver forstærkeren mere strømoutput.

Trin 2

Afkøl systemet. Sluk for forstærkeren efter flere timers brug, når du er på lange ture. Installer en ny sikring i forstærkeren for at forhindre overophedning eller mangel. Du kan også tilføje køleventilatorer som dem, der bruges i en personlig computer, til din forstærker, hvis dit system har været overophedet. Tre til fem tommer fans er fine. Tilslut blæseren til din bils elektriske system. Tilføj en afbryder, der løber fra blæseren til forstærkeren. Hvis du har en stor forstærker, kan tilføjelse af yderligere fans muligvis forbedre din bils lyd markant. Fjern også store genstande væk fra forstærkeren, da jo mere fri plads der er omkring udstyret, jo mindre sandsynligt er systemet for overophedning.

Trin 3

Kontroller højttalerkablerne. Udskift slidte højttalerkabler. Sørg for, at eksisterende ledninger er installeret højt nok, så de ikke berører forstærkerens metalbase. Fjern sammenkoblede ledninger, og kontroller, at ledningerne ikke bliver fladt af dig eller en passager, hvis du installerede din forstærker under et autostol.

Test outputtransistorer. Sluk for forstærkeren. Brug et multimeter indstillet til ohm. Indsæt multimeterproberne i forstærkerens ohm-stik. Stikkene kan være mærket COM. Drej multimåleren for at kontrollere måling af udgangstransistorterminalens modstandsmålinger (se Ressourcer). For terminaler, der viser en aflæsning over nul, skal du besøge din nærliggende elektronik eller autobutik og udskifte udgangstransistorer.