Fastgørelse af en ødelagt EFI-partition på Mac

Selv om det er en usædvanlig begivenhed, kan en Mac støde på en ødelagt eller beskadiget EFI-partition, der typisk forhindrer Mac i at starte og Mac OS-systemsoftwaren fra at blive lastet. Dette vises normalt som en opstartsskærm, der sidder fast på  Apple-logoet, nogle gange med eller uden en ventetur, der springer uendeligt. EFI-problemet bekræftes derefter ved at starte i Recovery-tilstand og køre Disk Utility, ofte fra et andet drev.

Da en ødelagt EFI-partition muligvis forhindrer en Mac i at starte korrekt, kan det være en udfordring at reparere. Der er muligheder for at forsøge at manuelt genopbygge, oprette eller reparere EFI-partitionen, typisk med fsck, diskutil og tredjepartsværktøjer, som blev frisk. Efter at have slået en ødelagt EFI-partition på en Mac for nylig, fandt jeg personligt den hurtigste og mest idiotsikre metode til fastgørelse af EFI-partitionen og for at få Mac'en til at starte igen, genopførte jeg blot Mac OS X på computeren . Jeg fyldte med de andre muligheder, men i sidste instans bare geninstallere Mac OS system software gjorde jobbet for den situation, jeg stødte på.

Det er ikke den mest elegante løsning, men geninstallation af Mac OS-systemsoftware bør reparere en ødelagt eller beskadiget EFI-partition, eller hvis man mangler en eller anden måde, genskabes den i OS-installationsprocessen. Du kan geninstallere Mac OS X ved hjælp af en af ​​tre metoder: Brug en bootbar disk, ved hjælp af internetgendannelse eller ved hjælp af normal gendannelsestilstand, hvilken tilgang du sandsynligvis vil afhænge af

Forhåbentlig har du lavet en fuld backup af Mac'en, før EFI-partitionen ikke begyndte med, ellers skal du fuldføre en sikkerhedskopiering, før du forsøger at geninstallere MacOS-systemsoftwaren.

Sådan repareres ødelagte EFI-partitioner med en systemprogramvareinstallation

Når du starter boot fra et genoprettelsesvolumen, skal du køre Disk Utility på forhånd for at kontrollere og forsøge at reparere det pågældende drev - selvom der er en god chance for, at du allerede har prøvet det, og det er da du opdagede EFI-problemet til at begynde med. Hvis det er tilfældet, skal du bare geninstallere Mac OS (eller MacOS) som normalt, og det skal løses i processen:

  • Hvis Mac'en ikke starter ved noget - geninstaller Mac OS X med Internet Recovery, kræver det en stabil og rimelig hurtig højhastigheds internetforbindelse, eller du kan bruge en USB-opstartsdisk, hvis du har en tilgængelig
  • Hvis Mac Recovery-partitionen fungerer for at starte, men ikke det primære OS - geninstaller Mac OS X med den normale genoprettelsesfunktion

Forudsat at du vælger at geninstallere Mac OS X blot, og du ikke forsøger at formatere drevet eller gøre noget andet, bliver kun Mac OS-systemsoftwaren udskiftet, og EFI-partitionen genskabes igen. Med andre ord må ingen personlige data, filer eller apps gå tabt i processen, hvis du bare vælger at geninstallere Mac OS X. Hvis du går en rute bortset fra blot at geninstallere Mac OS X, kan du miste data.

Endelig er der noget andet at huske på, at nogle gange beskadigede eller ødelagte EFI partitioner kan være en indikator for en forestående diskfejl eller et andet problem med harddisken. Hvis du har mistanke om, at det kan være tilfældet, kan du prøve at reparere drevet via Diskværktøj og køre Apple Hardware Test på Mac'en for at se, om der opstår hardwareharddiskfejl. Hvis drevet fejler, skal du udskifte det, og det vil du gerne gøre hurtigere end senere for at undgå tab af data.

Kendskab til en anden metode til fastsættelse af ødelagte EFI partitioner? Har du relaterede tips eller tanker, der er nyttige? Lad os vide i kommentarerne!