Hvad er Microsoft MimeOLE?

Microsoft MimeOLE er en specifikation designet til at hjælpe med oprettelse og deling af information over Internettet. Native til Microsofts e-mail-klient Outlook Express hjælper MimeOLE med at kategorisere specifikke filtyper for nem distribution.

MIME

MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) bruges af flere Microsoft-programmer og e-mail-klienter til at oprette en standard til de afsendende filer. MimeOLE er den version, der bruges af Outlook Express.

Outlook Express

Microsoft Outlook Express er en e-mail-klient, der er designet til hjemmebrugeren. Det tilbyder en forenklet grænseflade i sammenligning med Microsoft Outlook, men er kompatibel med alle typer standard e-mail-konti. Mens MIME bruges i begge programmer, er MimeOLE den specifikke software i Outlook Express, der fortolker MIME-typer.

MimeOLE-funktion

Mange filer, der opnås ved hjælp af Microsoft-programmer såsom Internet Explorer, har allerede MIME-typer knyttet til sig. Hver filtype, hvad enten det er en video, et billede eller et dokument, indeholder en MIME-type, der hjælper Outlook Express med at fortolke filen og vide, hvad de skal gøre med den. Hvis en fil ikke indeholder en MIME-type, vil klienten forsøge at generisk tagge filen; disse MIME-typer giver mulighed for nem deling af filer fra klient til klient.