Indlæs din iPad med et massivt bibliotek med over 38.000 gratis e-bøger

IPad er en god enhed til at læse videre, og hvis dit digitale bibliotek føler sig lidt bar, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har fundet nogle af de bedste steder at få gratis bøger, klar til at blive downloadet og åbnet med iBooks på din skinnende nye iPad (eller iPhone, iPod, Kindle, Nook eller Android, for den sags skyld).

  • Projekt Gutenberg Top 100 - Fuld af klassikere, hvis du kun skal besøge en kilde til gratis bøger, bør Gutenberg være det. De har over 38.000 gratis bøger til rådighed, og deres top 100-liste er stort set et spejl af den vestlige kanon af litteratur. Tag titler fra de populære lister, og søg søgekategori eller din favoritforfatter til at hente på næsten uendelig læsning. Audiobøger tilbydes i nogle tilfælde også.
  • Gutenberg Bogreol efter kategori - Leder du efter bøger om et bestemt emne? Dette er stedet at tage. Sorteret efter alfabetisk kategori.
  • Gutenberg Harvard Classics - En 51 volumenantologi af verdenslitteratur klassikere, denne samling blev oprettet i 1909 for at tilvejebringe kerneelementerne i en liberal arts uddannelse ved at læse kun 15 minutter om dagen. Gratis er lidt billigere end en Harvard-uddannelse.

Gutenberg er nok den bedste kilde online, men andre websteder tilbyder også gratis e-bøger:

  • ManyBooks - Masser af klassikere og en bred vifte af formater
  • FreeKindleBooks - Alt i .mobi format, beregnet til Kindle
  • ePUbBooks - Gratis .epub-bøger, masser af klassikere, selvom de fleste også er på Gutenberg
  • FeedBooks - Gratis bøger fra det offentlige område, varierende kvalitet
  • SneeKidsBooks - En håndfuld børne billedbøger som de tre bjørne og lille bo-peep

Hvis du downloader bøgerne på en Mac eller pc, er det generelt den nemmeste måde at overføre dem hurtigt over til en iPad eller iPhone, uden at synkronisere. Derefter kan de importeres direkte til iBooks eller Kindle-appen.

Kender du andre kvalitetskilder til gratis e-bøger? Chime i kommentarerne.