Sådan tilføjes brugerdefineret opløsning til ATI

ATI-grafikkort og Catalyst Control Center-softwaren, der følger med deres drivere, giver brugerne mulighed for at ændre opløsningen på systemets skærm til flere forudindstillede værdier. Mens applikationen har flere forudindstillede opløsninger, der er tilgængelige til visning, tillader softwaren muligvis ikke visse opløsninger, selvom skærmen understøtter deres brug. De tilgængelige opløsningsværdier er gemt i systemets registreringsdatabase; redigering af posten til opløsninger kan tilføje opløsninger i brugerdefineret størrelse til ATI's interface. Processen bruger Registreringseditor, der følger med Windows-operativsystemet.

Dobbeltklik på ikonet Catalyst Control Center i proceslinjen for at åbne dets grænseflade. Klik på "Informationscenter" og vælg "2D Driver File Path". Bemærk strengen med bogstaver umiddelbart efter mappen "Video \". Du skal bruge disse oplysninger for at finde indstillingerne i registreringseditoren.

Klik på Start-menuen, og skriv "regedit" i søgefeltet, og tryk derefter på "Enter" for at åbne registreringseditoren. Hvis systemet kører Winodws XP, skal du klikke på menuen Start og vælge "Kør". Indtast "regedit" i dialogboksen, og klik på "OK".

Klik på de små plusikoner nær mapperne i venstre ramme for at udvide mappen "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Video". Denne mappe kan indeholde flere mapper mærket med store strenge af alfanumeriske tegn. Udvid mappen, der matcher den streng, der er angivet af Catalyst Control Center, og åbn derefter mappen "0000", den indeholder.

Rul ned i højre ramme for at finde posten “DALNonStandardModeBCD1” og dobbeltklik på den. Vinduet, der vises, viser alle tilgængelige opløsninger på systemet.

Opret en ny linje nederst på listen, der indeholder de tilpassede opløsningsværdier. Følg formatet på de eksisterende poster ved hjælp af grupper på to tal adskilt af et mellemrum. De første fire tal repræsenterer den vandrette opløsning, de næste fire den lodrette. Efter opløsningen er der fire tal, der repræsenterer farvedybden, og fire for opdateringshastigheden. Brug “00 00” til farve og opdateringshastighed for at aktivere alle standardværdier. For eksempel, for at oprette en brugerdefineret opløsning på 1440x900 skal du indtaste “14 40 09 00 00 00 00 00” på en ny linje.

Klik på “OK”, når du er færdig for at gemme ændringerne. Luk registreringseditoren, og genstart systemet. Den tilpassede opløsning er ikke tilgængelig, før systemet genstarter. Efter genstart skal du ændre opløsningen til de nye brugerdefinerede værdier i Catalyst Control Center eller afsnittet "Display" i kontrolpanelet.

Advarsler

Registret indeholder oplysninger, der er vigtige for systemets drift. Du må ikke ændre eller fjerne eventuelle fremmede oplysninger, mens du bruger registreringseditoren, da uønskede ændringer kan medføre, at systemet ikke fungerer korrekt eller ikke starter.