Stop "Gem som" fra Ændring af originalfil i OS X Mountain Lion

"Save As" er tilbage i OS X Mountain Lion og Mavericks, men mange brugere har klaget over, hvordan det ændrer den oprindelige fil ud over den nyligt gemte fil og derved besejrer formålet med, hvor mange mennesker der bruger Gem som. Hvis dette generer dig, vil du være glad for at opdage, at fra OS X 10.8.2 og fremover er der nu en nem mulighed for at skifte, der forhindrer Gem som fra at ændre den oprindelige fil, når den hedder.


Bemærk, at hvis du ikke kan se denne funktion eller mulighed, skal du opdatere OS X til en nyere version.

  • Åbn en fil og vælg "Gem som" som normalt
  • I vinduet Gem dialog skal du fjerne markeringen i feltet for "Gem ændringer i originaldokumentet"
  • Gem som normalt

Så længe denne afkrydsningsfelt ikke er aktiv, vil den oprindelige fil ikke blive ændret.

Selv om der ikke er en systemomfattende tilpasning for at kontrollere denne adfærd i alle apps, skal du kun fjerne markeringen én gang pr. Applikation. Med andre ord, hvis du fjerner markeringen i Preview for en fil, bliver den automatisk deaktiveret for alle andre filer, der er åbnet i Preview-appen, medmindre det igen er markeret igen.

Mange brugere troede, at dette var en fejl, da den først blev opdaget, men det er faktisk kun en del af Versions-funktionen i OS X. Hvis du ikke kan lide den måde den opfører, skal du bare skifte indstillingen 'Ændringer i original dokument' til OFF og fortsæt som normalt.