Søg i Manual Page Index for String Matches i Terminal til Mac OS X

Mange kommandolinjebrugere er bekendt med kommandoen 'mand', der åbner en manuel side for en bestemt kommando, men hvad hvis i stedet for en bestemt kommandos man side, leder du efter en strengmatch på alle man pages? Det er, hvad dette tricks er til, så hvad enten du forsøger at lære mere om en bestemt proces, daemon, konfigurationsfil eller hvad som helst andet, indeholder Terminal-appen til OS X en virkelig nifty hurtig søgning, der giver brugerne mulighed for øjeblikkeligt at søge på man side indeks for alle kampe.

Søgning af manuelle sider for strengkampe i Mac OS

Brug af manesiden indekset søgning er lige så nemt som det kommer så langt som Terminal app er bekymret, og du behøver ikke engang at indtaste en kommando (selvom du kan, hvis du vil, mere om det i et øjeblik).

  • Vælg en tekstblok, en syntaks, en kommando, en konfigurationsfil, log, systemdemon, proces med markøren, højreklik derefter og vælg "Søg man sideindeks"

I dette eksempel søger vi alle manuelle sider for 'syslogd', som er systemlogserveren i OS X, og de tre manersidesresultater findes: asl.conf, syslog.conf og syslogd.

Dette er faktisk kun en GUI front-end til den fremragende apropos kommando, som er en af ​​flere måder at få yderligere kommando detaljer eller finde hjælp fra kommandolinjen. Hvis du ønskede at få adgang til det direkte uden at bruge det højreklikke trick som nævnt ovenfor, kan du bruge det samme med syslogd ved at skrive følgende i kommandolinjen:

apropos syslogd

De matchede resultater vil være de samme, hvilket i grunden er en liste over 'whatis' kampe til mand, bortset fra at et nyt terminalvindue med den gule manuelle sideformatering ikke starter, vil resultaterne blive returneret til det samme vindue som hvor kommandoen blev lanceret som enhver anden terminalsyntax.

Lige over dette er menupunktet for åbent man i samme kontekstmenu, som også kan være nyttigt for hurtigt at få yderligere oplysninger eller åbne de specifikke manuelle sider, der refereres til af, hvad apropos-kommandoen er returneret. Fra GUI-standpunktet giver Terminal App Help-menuen den samme evne til at starte manuelle sider i nye vinduer. Disse er gode tricks til at kende for nyankomne til kommandolinjen, og selv for dem, der er longtime unix masters, men som bare kan lide nemme måder at få adgang til noget, de måske bruger ofte.