Sådan konverteres 35 mm dias til JPG

Elementer, du har brug for

  • 35 mm dias

  • Husholdningssprit

  • Flatbed scanner

  • Skub adapter

  • Photoshop

Slides var populære i 1960'erne og 1970'erne. De er mindre i dag. takket være fremkomsten af ​​computere, digitale kameraer og videokameraer. Det er let at tage en sekvens af billeder eller en video og kræver ikke det specielle udstyr fra tidligere år, såsom diasprojektorer og specialudviklet film. For at bevare de gamle 35 mm minder kan du nemt konvertere 35 mm dias til JPG digitale filer med din hjemmecomputer.

Rengør dine 35 mm dias med sprit eller anden anbefalet rengøringsmiddel. Tør forsigtigt fingeraftryk og støv eller snavs væk.

Installer eventuelle hardwarespecifikke drivere til din adapter eller scanner, så den kan kommunikere med Photoshop.

Placer dit dias inden for 35 mm diascanneren på flatbed-scanneren i henhold til producentens anvisninger.

Åbn Photoshop, og brug funktionen "Hent" for at få en scanning af dit dias. Indstil scanningsopløsningen til mindst 300 DPI.

Ret og juster billedet ved hjælp af de forskellige filtre og teknikker, der er tilgængelige i Photoshop.

Gem din fil som en JPG.

Tips

En diasscanneradapter leveres typisk ikke med en flatbed-scanner og skal købes i en specialbutik eller onlineforhandler. Nogle diasadaptere scanner også filmnegativer, hvilket gør dem nyttige til andre scanningsjob. Hvis du bruger falmede dias, skal du justere lysstyrken og kontrasten for at bringe den naturlige farve tilbage.

Advarsler

Falmede dias scanner ikke godt og er muligvis ikke rigtige i forhold til det originale billede. Ikke alle dias kan scannes, og ikke alle billeder har den rigtige farve. Det kan tage flere justeringer for at få dine digitale filer til at se godt ud.