Sådan tester du en berøringsskærm

Efterhånden som smarttelefonernes popularitet stiger, går flere producenter ind på mobilmarkedet i et forsøg på at tjene penge på et rødglødende marked. Touchscreens er en vigtig komponent i smartphones, der giver brugerne en nem metode til at kontrollere brugergrænsefladen. Test af en berøringsskærm på en smartphone er afgørende for at bekræfte telefonens kvalitet og anvendelighed. Ved hjælp af et simpelt tegneprogram kan du teste kvaliteten af ​​en berøringsskærm. Android-brugere kan downloade applikationer, der er specielt designet til at bestemme skærmproblemer, der kan eksistere.

Trin 1

Åbn et program på smarttelefonen, der gør det muligt for brugeren at tegne frit. Download et program, hvis det ikke allerede er tilgængeligt.

Trin 2

Tegn en række diagonale linjer over skærmen med en enkelt finger. Gør linjerne parallelle med hinanden, ca. en halv tomme fra hinanden.

Trin 3

Tegn et krydsende sæt af parallelle, diagonale linjer over skærmen, og skab et diamantmønster på berøringsskærmen. Se nærmere på resultaterne. Bølgede linjer antyder vanskeligt at spore fingerbevægelser, hvilket kan være et resultat af software-, hardware- eller kalibreringsproblemer. Linjerne skal være lige helt til berøringsskærmens grænser. Linjer, der begynder at krumme ved kanterne af skærmen, indikerer manglende følsomhed i disse regioner.

Brug forskellige fingertryk til at teste følsomheden på berøringsskærmen. Nogle skærme har svært ved at læse lette berøringer og kræver tungere skærmkontakt.

Android-specifikke berøringsskærmtest

Trin 1

Download "Screen Test" til din smartphone og kør applikationen.

Trin 2

Tryk på skærmen for at bladre gennem de forskellige ensfarvede billeder, der vises med "Skærmtest", på udkig efter pixels, der kun bevarer en farve. Kig efter lyse pixels i mørke baggrunde og omvendt. Disse angiver døde pixels på berøringsskærmen.

Trin 3

Kontroller for at sikre, at de hvide streger tydeligt er trukket inde i de grå felter, der vises, når du tester berøringsskærmen med applikationen. Slørede hvide linjer eller pixels, der bløder fra kanten af ​​skærmen, antyder krydstale, hvilket resulterer i pixeludtværing.

Trin 4

Download "Synlig test med flere tryk." Åbn applikationen. Sæt to fingre på de modsatte hjørner af berøringsskærmen, og bevæg dem mod hinanden og passerer gennem midten af ​​skærmen. Overhold prikkerne for at se, om de hænger bagud eller skifter fingre, hvilket indikerer en mulig defekt på berøringsskærmen.

Test antallet af tilgængelige inputpunkter på berøringsskærmen ved at placere flere fingre på skærmen. Sensorproblemer kan eksistere, når der registreres færre prikker, end der normalt er tilgængelige.