Sådan finder du et disk ID og en enhedsknudeidentifikator i Mac OS X Command Line

Hvis du har brug for at finde disk ID eller disknodeidentifikator (som / dev / disk0s2) af et lydstyrke, der er knyttet til en Mac af en eller anden grund, er den nemmeste måde at få disse oplysninger på kommandolinjen på med diskutilværktøjet.

Find et disk id-node i Mac OS

Åbn Terminal for at komme i gang, fundet i / Applications / Utilities /, og indtast derefter følgende syntaks kommandostreng:

diskutil list

Denne kommando viser alle de monterede volumener og deres respektive partitioner som vi har diskuteret før, men til dette formål bruger vi det specifikt til at finde Disk ID eller IDENTIFIER for et volumen. Find således navnet på det pågældende diskvolumen, og se derefter under "IDENTIFIER" sektionen for at finde disk ID, det vises på højre side af terminalrapporten:

Da den kommando vil udskrive alle volumener og deres diskidentifikatorer, kan den give unødvendige oplysninger. Hvis du ikke ønsker at gå gennem listen, eller hvis du kender volumennavnet på drevet, du ønsker at finde Disk ID'et til direkte, kan du bruge en variant af diskutil-kommandoen til straks at få specifikationer på denne måde:

diskutil info "Macintosh HD" |grep Node

Dette kan returnere noget som følger:
$ diskutil info "Macintosh HD" |grep Node
Device Node: /dev/disk1

Hvor "/ dev / disk1" er den pågældende knudeidentifikator.

Du kan også udvide det lidt, hvilket kan være nyttigt for at bestemme hvilket volumen du leder efter:

$ diskutil info "Macintosh HD" |grep Device
Device Identifier: disk1
Device Node: /dev/disk1
Device / Media Name: Macintosh HD
Device Block Size: 512 Bytes
Device Location: Internal

Dette peger på, hvor enheden placering er, hvilket betyder, om det er et internt eller eksternt drev, som kan hjælpe med at indsnævre dow et volumen, når du har mange diske eller opbevaringsværktøjer tilsluttet en Mac.

Diskutil-kommandoen er meget kraftig og har mange anvendelser til Mac-brugeren, der ikke har noget imod at navigere rundt i kommandolinjen. Ja, det er lidt avanceret, men i betragtning af dets potentiale og magt er det nogle gange den eneste måde at få specifikke typer information hurtigt i MacOS og Mac OS X.