Sådan afblokeres en port

En port gør det muligt for dit operativsystem at oprette forbindelse til andre servere. For eksempel bruger AIM chat port 4443, spil som "World of Warcraft" bruger port 3724 og port 25 er standardporten til at sende og modtage e-mails. Der er to typer protokoller, som en port kan bruge; TCP-protokollen giver dig mulighed for at udveksle datastrømme gennem porten, og UDP-protokollen sender data over et IP-netværk. Hvis et websted, du vil have adgang til, bruger en port, der er blokeret af din firewall, skal du tilføje denne port til firewallens undtagelsesliste for at fjerne blokeringen.

Trin 1

Klik på "Start" og vælg "Kontrolpanel" i menuen Start.

Trin 2

Klik på linket "Sikkerhed", klik på "Windows Firewall" -linket, og klik derefter på linket "Tillad et program gennem Windows Firewall" øverst til venstre i Windows Firewall-feltet.

Trin 3

Klik på fanen, der siger "Tilføj port", der findes nederst i feltet.

Trin 4

Skriv det navn, du vil give til porten i tekstfeltet "Navn", skriv nummeret på den port, du vil fjerne blokering i tekstfeltet "Portnummer", og ved siden af, hvor der står "Protokol", skal du markere flueben svarer til den type protokol, porten bruger (TCP, UPD). Hvis du er usikker på, hvilken type protokol porten bruger, kan du vælge begge protokolindstillinger.

Klik på fanen "OK", og porten, du indtastede, frigøres. Dit operativsystem er nu i stand til at kommunikere med serveren ved hjælp af den port, du indtastede.