Sådan Force Reboot en frossen Mac

Selvom Mac'er er kendt for at være stabile og oplever betydeligt færre nedbrud, og systemet fryser end nogle af konkurrencen, er virkeligheden, at der undertiden stadig sker ting. Typisk er det kun en app, der styrter eller fryser op, afhjælpes med en kraftafbrydelse og genstart, men i sjældne tilfælde fryser Mac'en helt, med OS X helt uforsvarlig overfor alt fra tastaturindgang til endda manglende evne til at flytte en markør. Dette ledsages ofte af fans, der blæser ganske højt, og viser en virkelig frossen Mac, og når dette sker, er computeren i det væsentlige fast i den tilstand, indtil du griber ind.


Intervenienten gøres bedst ved at genoptage den frosne Mac, og det er præcis det, vi skal dække her. Med en virkelig frossen computer, vil du faktisk tvinge den til at lukke og derefter starte den igen, da de traditionelle strømgenveje ikke virker og ikke er registreret.

Sådan Force genstart enhver frosset Mac med tænd / sluk-knappen

Dette virker næsten det samme på en hvilken som helst moderne Mac, hvor forskellen er, om Mac'en har en fysisk strømknap på bagsiden af ​​maskinen, eller hvis det er som MacBook-linjen, hvor strømknappen er på tastaturet. I begge tilfælde tvinger en kraft genstart i det væsentlige Mac til at lukke ned og derefter starte som normalt. Igen er det kun nødvendigt i ekstreme situationer, hvor en Mac er helt frosset med alle mulige interaktions- og inputenheder, der er frosne og ikke reagerer.

Tvinge genstart en MacBook Air & Retina MacBook Pro

Hvis Mac'en har en tænd / sluk-knap på tastaturet, som alle moderne MacBook-bærbare computere gør, så gør du det muligt at genstarte det:

  • Hold tænd / sluk-knappen nede på tastaturet, indtil MacBook slukker helt, det kan tage 5 sekunder eller deromkring
  • Vent et par sekunder, og tryk derefter på tænd / sluk-knappen igen for at starte Mac'en

Force genstart MacBooks med SuperDrives & Physical Power Buttons

For de ældre MacBook- og MacBook Pro-modeller, der har en udstødningsnøgle og en SuperDrive, er strømknappen placeret øverst til højre på den åbne Mac. Proceduren er ellers den samme som ovenfor.

Tvinge genstart af en iMac eller Mac Mini

I modsætning til bærbare computere har stationære Mac'er ikke en tænd / sluk-knap på tastaturet, i stedet er tænd / sluk-knappen en fysisk knap på bagsiden af ​​Mac'en.

  • Tryk og hold knappen på bagsiden af ​​computeren, indtil Mac'en slukkes, vent et par sekunder, og tryk derefter på knappen igen for at starte systemstart

IMac-strømknappen er placeret i nederste hjørne bag på computeren, det viser det velkendte magtlogo, men du kan normalt finde det bare ved at føle dig også.

Uanset hvilken Mac du har, skal Mac'en nu starte som normalt.

Mac'er kan fryses af forskellige årsager, men hvis du for nylig har installeret nyt RAM på computeren, kan du måske køre en hukommelsestest for at kontrollere, at det ikke er dårligt RAM. Hvis det checker ud og fryser er ret sjældne, er det nok ikke noget at bekymre sig om, men hvis computeren konstant fryser op, vil du sandsynligvis gerne sikkerhedskopiere den og få den kigget på af Apple Support eller en tekniker til at være sikker på at der ikke er andre hardwarefejl.

Bemærk! Nogle Mac'er og versioner af OS X har en 'genstart automatisk, hvis Mac fryser', selvom det er forsvundet i nyere versioner af Mac OS X. Hvis du har den mulighed og bruger den, vil du sandsynligvis aldrig møde en sand fryser, vil Mac pludselig genstarte, tilsyneladende tilfældigt i stedet.