Hjemmemedicin til ridsede dvd'er

Ikke alle ridsede dvd'er kan reddes. Et nøglepunkt er retningen på ridsen. Hvis ridsen går i retning af rillerne, er der en meget god chance for, at du mistede DVD'en. Men hvis ridsen går imod DVD'ens korn, er der håb.

Poleringsmaterialer

Nøglen til det rigtige materiale er, at det skal være let slibende eller fungere som fyldstof. Du vil fjerne DVD'ens ydre film uden at skabe flere ridser. Et almindeligt produkt er bagepulver tandpasta. Møbelvoks / polsk eller cremet jordnøddesmør fungerer også, men de fungerer forskelligt. Poleringsprocessen er den samme, men de udfylder ridser med voks eller i jordnøddesmørens tilfælde jordnøddeolie.

Processen

Hjemmemedicin til ridsede dvd'er

Du vil gerne bruge bomuldsklud såsom et stykke en gammel t-shirt. Poler ikke i cirkulær bevægelse. Poler lige fra midterringen til den ydre kant af DVD'en. Se figur 1. Gør dette omkring DVD'en i sin helhed. Dette er for at holde DVD-niveauet med den polerede finish. Du gør dette med en tør klud for at fjerne støv og snavs fra DVD'en. Påfør derefter det ønskede materiale på kluden og poler DVD'en. Nogle af de produkter, der bruges til at rette DVD'en, er milde slibemidler. Hvis du gnider slibemidlet med DVD-kornet, kan det forårsage uoprettelig skade på det. Hvis du bruger voks eller jordnøddesmør, er det en god ide at lade dvd'en sidde natten over. Dette giver voks eller olier tid til at sætte sig ind i DVD-bunden.

Skyl DVD'en med koldt vand, men gnid ikke overfladen med noget materiale. Tør med en bomuldsklud, eller lad den lufttørre. Din DVD skal være i orden igen. Hvis det ikke er tilfældet: a) det kan ikke repareres, eller b) det har brug for en overfladerenser. En overfladerenser kan købes i butikken, eller nogle DVD-udlejningssteder gør det mod et mindre gebyr.