Zoom ind og ud af video på iPhone og iPad med gestus

iPhone- og iPad-brugere har længe været i stand til at zoome ind i stillbilleder og billeder på deres enheder, og nu med de nyeste versioner af iOS kan du zoome ind og ud af videoer og film, der spiller også.


Zoomning ind og ud af video gøres på samme måde som zoomning ind og ud af billeder, hvilket betyder at du bruger en sprednings- eller knivbevægelse, alt efter om du forsøger at zoome ind eller zoome ud. Fordi dette nu er en dedikeret funktion, behøver du ikke længere at aktivere systembrede zoombevægelser (som kan føre til at blive fast i zoom-tilstand ved et uheld) blot for at zoome en video.

Videoen behøver ikke afspilles aktivt, da zoomningsbevægelserne fungerer.

Zoom ind i video i iOS med en udbredt gestus

Du kan zoome ind i video ganske lidt ved at bruge spredning gestus gentagne gange, hvilket er fantastisk, hvis du forsøger at slippe af med de små sorte eller hvide stænger øverst og nederst på mange filmtrailere og videoer indsendt online. Det kan også være en praktisk måde at komme væk fra den frygtede vertikale videooptagelse, selvom du sandsynligvis ville høste vigtige emner ved at gøre det.

Zoom ud af video med en knipning gestus

Zoomning ud af video fungerer meget på samme måde som at zoome ind, men du rammer en grænse og kan kun dimensionere, indtil videoens sider møder siderne på skærmen. Det giver mening, da en lille video ikke giver masser af mening (medmindre du måske vil sende den til Picture In Picture-tilstand, som du alligevel kan ændre på selv).

Dette er et ret simpelt tip, men det er virkelig ret nyttigt i nogle situationer, især hvis du eksporterer en video fra en iPhone, iPod touch eller iPad til en anden skærm enten via AirPlay eller en HDMI-forbindelse. Som nævnt skal du bruge enheden til at køre iOS 9 eller nyere.