Hvordan ved jeg, om et Craigslist-indlæg er rigtigt?

Craigslist er en af ​​de mest kendte klassificerede annoncepladser online, med alt fra jobtilbud til lejligheder til leje. Millioner af mennesker bruger Craigslist hver måned, og mange af dem har brug for et personligt møde for at gennemføre deres tilbud. Som ethvert offentligt sted har Craigslist sin andel af falske tilbud og falske annoncer. Tag skridt til at sikre, at dit jobtilbud, lejlighedsvisning eller sofa til salg-annonce er legitimt, inden du kører ud for at møde en fremmed med dine kontanter eller CV i hånden.

Opkald

Hvis der er et telefonnummer i annoncen, skal du ringe til nummeret for at finde ud af mere information. Lav en liste med spørgsmål om indlægget, før du ringer, så du ikke glemmer de detaljer, du vil vide. Vær opmærksom på den måde, personen taler på, såvel som hvad de siger. Hvis de afviser ubehagelige spørgsmål eller ændrer emne, kan annoncen være falsk. Hvis annoncen kun har en e-mail-adresse, og transaktionen kræver et ansigt-til-ansigt møde, e-mail og bede om et telefonnummer. Hvis personen ikke giver det ud, skal du vende tilbage fra denne annonce.

Undersøge

Se efter baggrundsoplysninger, du kan finde. Hvis annoncen er til et job, skal du undersøge virksomheden. Hvis du vil leje en lejlighed eller et værelse, skal du køre forbi bygningen og tale med naboer. Hvis du overvejer at købe en brugt vare, skal du finde ud af, hvordan varen var, da den var ny, og husk den oprindelige pris, når du bedømmer den anmodede pris for den brugte vare.

Læs andre annoncer

Hvis nogen på Craigslist opdager en falsk annonce, sender han ofte en anden annonce, der advarer læsere om den. Læs resten af ​​tilbudene i den sidste uge for at se, om denne person har placeret lignende indlæg. Hvis du finder et advarselsindlæg om den annonce, du overvejer, skal du sende en advarselsplakat for at få flere oplysninger.

Stol på dine følelser

Et af de ældste ord omkring er, at hvis det virker for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det. Hvis du har fundet et indlæg, der tilbyder et 4-værelses hjem i Daytona Beach til $ 600 om måneden eller et job derhjemme, der tjener hundreder af tusinder af dollars om året med det samme, er den lille stemme inde sandsynligvis rigtig. Hvis indlægget virker legitimt, men sælgeren insisterer på at møde dig i et isoleret område efter mørkets frembrud, fordi han "kun har fritid efter 9," gå med din tarm og spring denne annonce over. Inviter ikke folk til dit hjem eller gå ind i usikre områder; mødes altid på et offentligt sted i dagslys.

Tjek andre byer

Hvis alt andet virker legitimt med et Craigslist-indlæg, skal du kontrollere annoncerne for andre byer. Svindlere sender ofte den samme annonce i snesevis af forskellige byversioner af Craigslist. Hvis dit jobtilbud er sendt til Seattle, Denver og Houston, er oddsene gode, at dette ikke er et rigtigt job. Der kan være lejlighedsvis flere byindlæg, men de giver mening, som om nogen sælger koncertbilletter i Orlando og Daytona Beach. Disse byer er lidt mere end en time væk, så annoncen er mere sandsynlig ægte.