Sådan får du pressekort til koncerter

Elementer, du har brug for

  • E-mail

  • Kontaktoplysninger til publicister

  • telefon

  • Legitimationsoplysninger

Uanset om du repræsenterer din lokale blog eller The New York Times, er det nøglen til at få det indvendige scoop på koncerter og shows, at få et pressekort. Omkostningerne ved at deltage i adskillige forestillinger og vanskeligheder med at skaffe billetter kan forhindre, at visse presseforretninger gennemgår koncerter i området, og pressekort tillader pressen at være til stede til en relativt lav pris. At få et pressekort kræver simpelthen, at du følger disse trin og forbliver vedholdende gennem hele processen.

Bestem showet eller viser, at du håber at se langt på forhånd. Typisk er to eller tre måneder den passende tid til at forberede sig på at få et pressekort. Det er ofte en god idé at lave en kalender over de tidspunkter, hvor du håber at se shows. Dette giver dig mulighed for at prioritere og bestemme tidsbegrænsningerne for dine forskellige sysler.

Find kontaktoplysninger til presseagenten for de forskellige udførende handlinger. Oplysningerne skal være online, og de kan være på en Facebook-, MySpace- eller social medieside. Større handlinger kan have flere presseagenter til forskellige kontinenter, og mindre kendte handlinger kan simpelthen have bandmedlemmer, der fungerer som presseagent.

Kontakt presseagenten for handlingen i god tid i forvejen. Forklar, hvilket firma eller en gruppe du repræsenterer, og spørg høfligt om at få pressekort. For forfattere eller fotografer skal du ikke love at skrive en historie eller udgive fotos. Forklar, at du er interesseret i at udgive noget, men garanterer ikke offentliggørelse, da dette kan medføre juridiske problemer, hvis offentliggørelsen ikke sker. Du skal blot angive din interesse i gruppen og dine intentioner.

Ring til lokalet på forhånd og spørg, hvor du skal hente dine pas. Når agenter er enige om at give dig et pressekort, beder de lokalet om at sætte dit navn på en liste. Du skal altid ringe frem for at sikre dig, at du faktisk er på presselisten. Find ud af, om du skal vente i kø eller gå til en bagdør for at hente dine pressekort. På denne måde behøver du ikke prøve at skelne dit handlingsforløb i løbet af de faktiske timer for koncerten.

Vis tidligt. Det er uhøfligt at være forsinket til en koncert, efter at du får gratispas. At dukke op tidligt kan også være en god måde at møde medlemmer af bandet på. Dette kan være en god måde at gøre en koncertanmeldelse eller fotosession til et faktisk interview.

Tips

Vær altid høflig og tålmodig. Husk, at presseagenter har mange ting at holde styr på. Gør dit bedste for at være let at arbejde med.