Sådan repareres en vinduesfjederbalance

Den gamle metode til støbejernsvægte, der bruges til at udligne vægten af ​​vinduesrammen, er længe blevet erstattet af den enklere fjederbalancemetode til at holde et vindue sikkert. Disse fjederbalancer er dog ikke immune over for skader og skal undertiden repareres. Da fjederbalancer er selvstændige systemer, er det nødvendigt at udskifte dem, når en reparation er nødvendig. Heldigvis kan udskiftning af fjederbalance på et vindue ske i et par enkle trin.

Trin 1

Find vinduets stopperle. Det skal monteres mod vindueskarmen på venstre eller højre side af vinduet. Skru skruerne, der er placeret øverst, nederst og i midten af ​​stopperlen. Mål malingen mellem stopperlen og vinduesstangen, og skræl stopperlen væk fra vinduet. Læg den til side for at genmontere senere.

Trin 2

Tag fat i det venstre fjederbalancetape, og træk manuelt lidt slæk ud på det. En fjederbalance fungerer som et målebånd, der slipper ud og tager slap, når henholdsvis vinduet sænkes og hæves. Tag fat i forbindelsesbøjlen i enden af ​​venstre fjederbalancetape, og løft den op og over krogen på siden af ​​vinduesrammen for at afbryde den. Gentag for det rigtige fjederbalancebånd.

Trin 3

Tag fat i vinduesrammen med fjederbalancerne frakoblet, og skub den ud af vinduesrammen gennem siden med stopperlen fjernet. Perlen forhindrer vinduesrammen i at komme ud af rammen, så med stopperlen fjernet skal rammen let glide ud.

Trin 4

Skru og fjern de gamle fjedersaldoer fra vindueskarmen. Vær forsigtig, når du skruer ud og fjerner fjederbalancerne, da du bruger de samme huller til at montere de nye fjedervægte.

Trin 5

Placer den nye venstre fjederbalance over den gamle fjeders monteringssted. Indsæt skruerne, der fulgte med de nye fjedervægte, gennem monteringshullerne på dens øverste og nederste kanter. Skruerne skal fastgøres til de gamle huller i vinduesrammen. Stram skruerne for at fastgøre den. Gentag for højre fjederbalance.

Trin 6

Placer vinduesrammen foran vinduesrammen. Træk lidt slæk ud på det venstre fjederbalancetape, og hæng forbindelsessløjfen i enden over krogen på venstre side af vinduesrammen. Gentag for den rigtige fjederbalance. Løft og skub vinduesrammen tilbage ind i vinduesrammen gennem siden med stopperlen fjernet.

Sæt stopperlen tilbage på plads mod vinduesrammen, og sørg for, at monteringshullerne på stopperlen stemmer overens med monteringshullerne på vinduesrammen. Anbring skruerne, du fjernede i trin 1, i stopperlens monteringshuller for at geninstallere den på rammen. Påfør et nyt lag maling for at forsegle stopperlen til rammen og afslut reparationsjobbet.