Fasttelefoner vs. mobiltelefoner

Mens alle forstår den grundlæggende forskel mellem fastnet og mobiltelefoner, er spørgsmålet om, hvilken der er bedre til forretningsformål, en mere kompliceret sag. Uanset om det er bedre for en virksomhed at give medarbejderne en mobiltelefon eller et fastnummer eller en af ​​hver, varierer det afhængigt af en række faktorer, herunder en virksomheds størrelse, virksomhedstype og dens budget.

Mobiltelefon eller fastnet: Omkostninger

En vigtig faktor at overveje, når man beslutter, om man skal bruge mobiltelefoner eller fasttelefoner, er omkostningerne ved hver mulighed. Mens grundlæggende fastnet til boliger er billige, kan det være ret dyrt at oprette et traditionelt kontortelefonsystem på grund af omkostningerne ved komplicerede installationer og specialudstyr.

På den anden side bliver det mere og mere dyrt at betale for en mobiltelefon for hver medarbejder, jo mere du vokser. For dem, der ønsker en fastnetmulighed uden de store investeringer, er der altid VoIP-systemer, men disse kan undertiden have problemer med opkaldskvaliteten, især hvis du opererer i et område uden pålidelig bredbåndstjeneste.

Når man beslutter, om en mobiltelefon eller fastnet på sigt vil være dyrere, er det vigtigt at overveje skalerbarhed. At have en mobiltelefonplan, der dækker mindre end fem medarbejdere, kan være en fordel, hvis du aldrig vil have flere medarbejdere, men hvis du planlægger at vokse din virksomhed og håber, at du en dag vil have 20 eller flere ansatte, kan mobiltelefoner muligvis være for dyre.

At have et centraliseret telefonnummer

Tilsvarende, hvis du har en lille virksomhed, hvor medarbejderne har meget unikke roller og deres egen liste over forretningskontakter, er det måske ikke et problem for hver medarbejder at have sit eget telefonnummer. Når du først vokser til en bestemt størrelse, vil du dog have en centraliseret telefonnummer hvor alle kan få fat i din virksomhed.

Du vil også have, at medarbejdere kan overføre kunder fra en medarbejder til en anden. Forestil dig, hvor uprofessionelt det ville være, hvis du ringede til et firma med et teknisk problem og et faktureringsproblem, og du var nødt til at ringe til virksomhedens hovedtelefonnummer bare for at få telefonnumrene til de to afdelinger.

Det er værd at bemærke, at nogle telefonselskaber tilbyder viderestillingstjenester der giver dig mulighed for at viderestille opkald fra en medarbejders kontornummer til hendes mobiltelefon, hvis hun ikke er på kontoret. Denne opsætning kan give dig fordelen ved et centraliseret telefonnummer sammen med bærbarheden af ​​en mobiltelefon. Disse tjenester kan dog være uoverkommeligt dyre for mange små virksomheder.

Kontakt beredskabstjenester

En af de største fordele ved en fastnet over en mobiltelefon er, at når du har en nødsituation, er fastnetopkald til 911 automatisk knyttet til din adresse. Indtil videre skal mobiltelefonbrugere være i stand til at give deres placering i nødsituationer. Bortset fra placeringsproblemer kan fastnet normalt bruges uden strøm og stole ikke på let overbelastede mobiltelefontårne, hvilket betyder at de vil være mere sandsynligt at arbejde i en nødsituation.

Brug på farten

Det er klart, at en af ​​de største fordele ved mobiltelefoner over fasttelefoner er, at mobiltelefoner kan bruges overalt, hvor der er et signal, mens fastnet kun kan bruges ét sted. Hvis dine medarbejdere driver forretning uden for kontoret, har de brug for mobiltelefoner, og det er ikke altid fordelagtigt eller økonomisk at have en fastnet til kontoret også til rådighed for dem.

På den anden side, mens nogle virksomheder giver kontormedarbejdere mobiltelefoner, fordi de ønsker, at medarbejdere skal være tilgængelige døgnet rundt, finder andre virksomheder det gavnligt at lade deres medarbejdere forlade deres arbejde på kontoret i slutningen af ​​dagen ved kun at give de ansatte med en fastnet. Dette kan reducere medarbejdernes stress med tilskynde til en sund balance mellem arbejde og privatliv.

Fordele ved sms'er

De fleste virksomheder bruger e-mail, men mange foretrækker at bruge onlinemeddelelser eller sms'er til hurtige, øjeblikkelige samtaler, der ikke behøver at forekomme over telefonen. Mens instant messaging kan bruges på en computer, kan begge disse muligheder bruges på mobiltelefoner, og medarbejdere kan endda bruge dem på farten.