9 Essential OS X Vedligeholdelses- og opsætningsforslag Mac-brugere skal gøre lige nu

Har du nogensinde spekuleret på, hvilken vedligeholdelse der virkelig er vigtigt for en Mac? Måske spekulerer du måske på, hvad den bedste backup-løsning er? Eller måske vil du bare sikre din Mac lidt mere? Tag dig tid til disse enkle digitale opløsninger for at gøre din Mac til at fungere bedre, være mere sikker og sikrere, plus give dig en ekstra fred i sindet. Vi har brudt disse tips i tre enkle afsnit; systemvedligeholdelse, filbackups og sikkerhedsforanstaltninger, så følg med, og din Mac vil takke dig i de kommende år.

Udfør grundlæggende systemvedligeholdelse

Vi har dækket forskellige enkle måder at vedligeholde en Mac på, og med starten af ​​et nyt år er der ingen bedre tid til at løbe gennem nogle nemme grundlæggende vedligeholdelsesopgaver.

  • Opdater systemsoftware - At holde OS X og kernesystemsoftwaren opdateret er vigtig for optimal ydeevne, stabilitet og sikkerhed. Dette er så nemt at gøre, trække ned Apple-menuen, vælg Software Update og installer, hvad der er nødvendigt. Genstart og du er god at gå.
  • Opdater apps til nyeste versioner - De nyeste versioner af apps indeholder nye funktioner og fejlrettelser, og det er lige så vigtigt at holde dine apps opdateret, som din OS X-systemsoftware. Hvis de fleste af dine apps kommer fra App Store, er det så nemt at gøre, der er stort set ingen grund til ikke at gøre det. Du skal bare åbne Mac App Store, besøge fanen Opdateringer og installere dem alle.
  • Clean Up Junk - Brug lidt tid på at frigøre diskplads ved at slette ting, du ikke længere har brug for. Se på din Downloads-mappe og affald alt, hvad der ikke er nødvendigt, slet store filer og arkiver, der ikke længere er nødvendige, og hvis du vil gå endnu længere, kan du se vores vejledning om, hvordan torecover diskplads på en Mac.
  • Afinstaller apps, du ikke bruger - Hvis du har en masse apps installeret, som du ikke bruger, er alt, hvad de laver, plads i. Tag et øjeblik til at tjekke din Launchpad og Applications-mappe og afinstallere det, du ikke bruger længere. Apps fra Mac App Store kan afinstalleres ved blot at slette dem fra Launchpad, og de fleste andre apps kan afinstalleres ved kun at skille dem fra applikationsmappen

Opsætning af en backup løsning

Er du sikkerhedskopieret af dine filer og vigtige dokumenter endnu? Vi taler ofte om dette, fordi du virkelig burde være, og hvor nemt det er at gøre i disse dage er der praktisk taget ingen undskyldning for ikke at.

  • Brug Time Machine - Time Machine er inkluderet i alle moderne versioner af OS X, og det gør sikkerhedskopiering af hele din harddisk så nemt som muligt. Ved første kørsel vil det sikkerhedskopiere alt, så det løber i baggrunden og bare sikkerhedskopiere de ændringer, der er lavet. Alt du behøver er en anden harddisk til at gøre dette, og eksterne drev med stor kapacitet er billige disse dage. Derefter skal du oprette Time Machine på Mac, den kan afsluttes om få minutter.
  • Overvej Cloud Backups - For den bedste backup situation bruger du Time Machine i forbindelse med en cloud backup-service, så du får to kopier af alle dine vigtige filer, en lokal kopi og en i skyen, der kan hentes fra hvor som helst. Tjenester som CrashPlan (betalt) gør det for dig med samme lethed som Time Machine og kører i baggrunden, men hvis du vil have en mere praktisk tilgang, kan du manuelt sikkerhedskopiere de mest afgørende filer til de gratis serviceniveauer af DropBox og selv Amazon S3. Dropbox integrerer pænt i Finder som enhver anden mappe, mens S3 er lidt mere avanceret, og hvis du løber tør for plads på enten, er det meget billigt at få tons mere.

Tag nogle enkle sikkerhedsforanstaltninger

Det tager kun et par minutter at oprette en simpel sikkerhed på en Mac, der giver dig ekstra fred i sindet. Enkle ting som at kræve adgangskoder for at kunne bruge Mac til enhver tid, og at bruge den fremragende Find My Mac-tjeneste via iCloud bør betragtes som obligatorisk.

  • Kræve adgangskoder - Ingen ønsker, at uautoriserede brugere får adgang til din Mac, og blandt de bedste måder at forhindre, er at kræve adgangskoder til ting som boot login og når du vågner fra søvn. Aktivér og brug skærmlås-funktionen, når du træder væk fra dit skrivebord, og deaktiver automatisk login via brugerpanelet Bruger og Konti præferencepanel for at tvinge adgangskoder ved opstart og genstart.
  • Brug Find min Mac - En del af den gratis iCloud-tjeneste. Find My Mac er OS X-versionen af ​​funktionen Find My iPhone, som gør det muligt at præcist placere en Mac netop på et kort. Hvis det sker at gå tabt eller stjålet, vil du vide præcis, hvor det er, og præcis placeringsoplysninger som denne kan hjælpe dig, eller de rette myndigheder genvinder din hardware igen. Jeg har personligt fået venner og kolleger til at gendanne manglende hardware ved hjælp af denne service, det er gratis, og det er uvurderligt. Hvis du ikke har konfigureret Find My Mac (og også iPhone og iPad versionerne), skal du tage et par minutter for at læse vores vejledning og gøre det nu.
  • Tilføj identifikationsbeskeder - Når du har adgangskoder, der kræves for at få adgang til en Mac, skal du tilføje en hurtig identifikationsbesked, så hvis din computer går tabt, er det nemt for nogen at finde ud af, hvem den tilhører. Ideelt set angiv et ejers navn, e-mail-adresse og telefonnummer på login-skærmen og pauseskærmen. Det tager kun et øjeblik at konfigurere login-meddelelser i OS X, og endnu mindre tid til at indstille meddelelser som din pauseskærm. Gør begge.

Hvilke nye års opgaver skal du udføre på din Mac? Er der noget vi mangler her? Lad os vide i kommentarerne og glædeligt nytår!