Sådan tilføjes en MAC-adresse til din router

Mange hjemmebrugere og organisationer har behov for at holde uautoriserede brugere ude af deres trådløse netværk. Ud over at fjerne netværkets båndbredde fra legitime brugere kan ubudne gæster bruge netværket til ulovlige formål eller aflytte andres trafik for at få følsomme oplysninger. En sikkerhedsforanstaltning tilgængelig i mange routere er Media Access Control (MAC) adressefiltrering. Når den er aktiv, lader den trådløse router kun en trådløs adapter slutte sig til netværket, hvis adapterens MAC-adresse findes på en liste, der er gemt i routeren. Indtrængere, der bruger enheder med ukendte MAC-adresser, nægtes service.

Trin 1

Slut din pc til en nummereret port på den trådløse router med Ethernet-kablet.

Trin 2

Log ind på computeren.

Trin 3

Start en webbrowser på computeren, og naviger til konfigurationsværktøjet indbygget i routeren. Den specifikke webadresse afhænger af routerens mærke og model. For eksempel for en Linksys WRT54GS skal du navigere til "192.168.1.1".

Trin 4

Naviger til konfigurationsmenuen for sikkerhedsfunktionen "MAC-adressefiltrering". For eksempel på en WRT54GS skal du klikke på "Trådløs" og derefter på "Trådløst MAC-filter."

Indtast den MAC-adresse, du vil have tilladt af routeren, i konfigurationsværktøjet. For eksempel, på en WRT54GS skal du vælge "Aktivér" for "MAC-filter" -funktionen og vælge "Tillad kun pc'er, der er anført for at få adgang til det trådløse netværk." Klik på "Rediger MAC-filterliste." Et nyt vindue kommer op. Klik på et tomt felt, og tilføj den nye MAC-adresse, og klik derefter på "Gem indstillinger." Vinduet lukkes. Klik på "Gem indstillinger" igen i det primære browservindue. På det tidspunkt begynder din router at lade den MAC-adresse, du tilføjede, tilslutte sig netværket.