Opret en skjult mappe i Mac OS X

Du kan oprette en mappe, der er skjult fra standard Finder GUI-visning ved at udnytte Mac OS Xs unix-underlag. Det lyder nok meget mere komplekst, end det er, og det viser sig, at det faktisk er virkelig nemt at lave en helt skjult mappe på Mac'en.

Denne gennemgang beskriver, hvordan man både kan gemme den skjulte mappe og derefter hvordan man får adgang til det selv i Mac OS.


Først lad os oprette den skjulte mappe, så får vi adgang til den hemmelige mappe på Mac, og viser også, hvordan du gør det synligt igen, hvis du skifter mening. Alt dette afhænger af at placere en periode foran filnavnet.

Sådan oprettes den hemmelige mappe

* Start terminalen (placeret i / Programmer / Hjælpeprogrammer)
* Skriv på kommandolinjen:
mkdir .hiddenfolder
Du er velkommen til at erstatte navnet hiddenfolder med noget andet, og efterladt mellemrum og specialtegn ud af navnet vil gøre det nemmere at håndtere i fremtiden.

Sådan får du adgang til den hemmelige mappe

* Klik nu tilbage til Finder, og tryk på Command + Shift + G for at hente dialogboksen 'Gå til mappe'
* Indtast den fulde sti til den mappe, du netop har oprettet, erstattet 'brugernavn' og 'hiddenfolder' med dit brugernavn og mappenavn:
/users/username/.hiddenfolder/

* Din skjulte mappe vil nu blive åbnet i Finder, du kan trække og slippe, hvad du vil have i mappen

Gør eksisterende mapper gemt og gør skjulte mapper synlige igen

Du kan faktisk lave en mappe usynlig fra Finder (og de fleste apps) ved blot at tilføje en periode til forsiden af ​​navnet. Du kan gøre dette med eksisterende mapper via kommandolinjen:

mv Folder .Folder
Og du kan gøre enhver usynlig eller skjult mappe synlig igen ved at vende dette og fjerne perioden fra forsiden:

mv .Folder Folder

Bemærk, at du ikke kan indtaste en periode foran en mappe eller et filnavn i Mac OS X Finder. Hvis du prøver, vil du blive præsenteret for denne dialogboks, der fortæller dig, at prikken "." Er forbeholdt Mac OS X-systemet software:

Indstilling af Mac OS X for at vise skjulte mapper

Du kan faktisk indstille Mac OS X til at vise skjulte filer ved at udstede en kommando i Terminal. Dette vil afsløre din skjulte mappe helt inden for Finder, men du vil også se tonsvis af andre vigtige systemfiler og mapper. Det anbefales normalt ikke at blive aktiveret, da det både er forvirrende for mange brugere, og det gør det nemt at ved et uheld slette vigtige filer.

Noter om skjulte mapper

Husk at disse mapper ikke er skjult helt, de er bare ikke synlige fra Mac OS X Finder. Mange programmer kan heller ikke se mappen, men forskellige FTP-programmer som Transmit har mulighed for at vise usynlige filer, og mappen vil være synlig for disse applikationer. Ligeledes vil mappen altid være synlig via kommandolinjen til alle, der skrev kommandoen ls og tilføjede-et flag, hvilket betyder at vise alle filer, sådan: ls -a

Hvis du har Apples Developer Tools installeret, kan du bruge et værktøj kaldet 'setfile', som giver dig mulighed for at indstille enhver mappe eller fil som usynlig. Du kan læse mere om skjule filer og mapper med setfile i Mac OS X, men begrænsningerne på synlighed er Næsten identisk med ovennævnte teknik: Filen er usynlig fra Finder, men synlig med ls -a eller visse applikationer.