PDA Ulemper

En PDA eller personlig digital assistent er en bærbar, håndholdt elektronisk enhed, der populært bruges til at kommunikere på farten. PDA'er er udstyret med e-mail- og tekstbeskedfunktionalitet, telefonbøger, tegnesoftware, globale positioneringsprogrammer, webbrowsere og berøringsskærme - hvilket gør dem til en virksomheds svar på at gennemføre transaktioner og få adgang til oplysninger på farten. PDA'er er, på trods af deres mange fordele, forbundet med et par ulemper, som skal undersøges grundigt inden køb.

Skør og delikat

PDA'er er ikke designet til grov brug. De er sarte enheder, der er sårbare over for stød, ridser og endda brud. Kun et par specialiserede typer er vandtætte, mens de fleste andre er modtagelige for svigt, hvis de udsættes for fugt. Ifølge Peter Grego i bogen "Astronomisk cybersketching" er PDA'er tilbøjelige til temperaturforskelle og lukkes ned, hvis de bliver for varme eller for kolde.

PDA'er er modtagelige for vira, som ofte kan slette og / eller beskadige deres indhold. Phage PDA-virusen blev f.eks. Introduceret i september 2004, inficerede programmer og gjorde dem inaktive.

PDA'er på mobilnetværk er sårbare over for angreb og internetbrud fra andre enheder på de samme netværk. En passende PDA-beskyttelsesetui og en opdateret virusbeskyttelsessoftware kan effektivt håndtere disse risici.

Omkostninger og tidsbegrænsninger

PDA'er er dyre. De typiske omkostninger forbundet med dem inkluderer deres omkostninger til køb og opgraderinger og omkostninger til vedligeholdelse (service og batterier).

Ifølge Marc Mancini i bogen "Time Management" er PDA'er ikke altid det mest effektive svar på forretningsløsninger. Papirbaserede arrangører er en mere levedygtig mulighed, da PDA'er er vanskelige at bruge, dataindtastning er akavet, de er langsomme, og uerfarne brugere finder dem unødvendigt komplekse.

Begrænset omfang

PDA'er har et begrænset omfang. De er hverken udskiftning af bærbare computere, og de kan heller ikke bruges effektivt til at erstatte mobiltelefoner. PDA'er er ikke udstyret til fuldt ud at håndtere mikrobehandlingsfunktioner. Deres displayskærme er små, og de fleste brugere har svært ved at navigere data på dem. PDA'er er begrænsede med hensyn til hukommelse, og mange kræver yderligere hukommelsesopgraderinger. Ifølge Julie A. Jacko i bogen "Interaktion mellem mennesker og computere" giver tablet-pc'er bedre funktioner med hensyn til berøringspanelnavigation, batterikapacitet, håndskriftsgenkendelse og opbevaring. Ifølge Agnes Kukulska-Hulme og John Traxler i bogen "Mobile Learning" er PDA'er ikke så kraftige eller så praktiske som andre mobile enheder og kan ikke erstatte underholdnings- og kommunikationshardware, såsom MP3-afspillere.