Toner vs. Blæk

Om en laser- eller inkjetprinter er bedre for dig afhænger af, hvor meget du bruger din printer og dit budget. Toner- og blækprintere har begge fordele og ulemper. Imidlertid springer blækprintere muligvis fremad i medicinens verden.

Forskelle

En stor forskel mellem de to er det udstyr, de bruges i. Toner bruges i laserprintere og kopimaskiner, mens blæk bruges i inkjetprintere. Toner er også et pulver (kulstofbaseret eller organisk farvestofgranulat med polymerer), mens blæk er flydende. Begge sælges i patroner, som kan genopfyldes for at spare penge. Toner er normalt dyrere end blæk, men det varer længere og udskriver flere sider. Blæk er renere at arbejde med, men kan tilstoppe, smøre ud og gøre pletter, hvis skrivehovedet bliver snavset.

Hvad er toner lavet af?

Toner er lavet af et meget fint basispulver, der indeholder forskellige polymerer afhængigt af hvilket produkt det bruges til. Tonerpulver af høj kvalitet er super fint, mens de af mindre kvalitet kan være mere kornede. Ifølge Gareth Evens, seniorforsker på MadSci, "Toner til farvekopimaskiner består af et pigment, normalt faste organiske farvestoffer og et polymert bindemiddel, for eksempel en polyester eller styrenacrylat. Formålet med bindemidlet er at holde pigmentet i placeres i det endelige billede. Det giver også glans til billedområderne. " Sort print er lavet af en kulstofbase.

Hvor kom blækpatronen fra?

Blækpatroner udviklede sig fra behovet for hurtigere udskrivning med højere output. Omkring 1984 kom den første inkjetprinter på markedet. "Drop on demand" eller distribution af driverkommandoer for blæk ændrede trykbranchen. Folk behøvede ikke længere at stoppe og lægge rodede skrivemaskine- og dotmatrix-printerbånd, og de måtte heller ikke genopfylde tonerpatroner manuelt (en proces, der kan være rodet og farlig). Inkjet-printere ramte det virkelig stort på husholdningsmarkedet i 1990'erne; de dominerer stadig marken, fordi de er meget billigere og mindre end laserprintere.

Hvordan inkjet-udskrivning kan hjælpe videnskaben

Læger i Manchester, Storbritannien har udviklet en stor printer, der kan udskrive celler til et hudtransplantat, som derefter kan anvendes til at brænde ofre og kirurgiske patienter. Printeren er meget stor, og blækket er specielt formuleret. Hofteudskiftningspatienter ved Manchester Royal Infirmary var en del af undersøgelsen, hvor "cellerne sættes i en speciel printerblækvæske og kunstigt ganges. Derefter udskriver printeren cellerne på en plastoverflade, der fungerer som et stillads for at støtte cellerne, "siger professor Brian Derby, der håber, at den nye teknologi kan revolutionere pleje og helbredelse af patienter med højt traume.

Er toner eller blæk det rigtige valg for mig?

Det afhænger af dine behov. For høj output og billedklarhed er laserprintere det bedste valg. De er dog meget dyre, besværlige og tager ofte en betydelig mængde plads. Toner koster et betydeligt beløb og kan være rodet at arbejde med under patronskift.

For hjemmebrugeren er sandsynligvis en god inkjetprinter det bedste valg. Der er blækpatroner tilgængelige til alle mulige projekter, herunder fotografi og håndværk. Inkjet-printere er lette, små og ofte billige. Det kan dog også tage meget lang tid at udskrive et billede ordentligt, og der er altid fare for at udtvære en udskrift, der ikke er tørret hele vejen.

Argumentet om laser vs. inkjet kan bedst regnes ud ved at shoppe rundt, læse pålidelige anmeldelser og foretage en grundig oversigt over udskrivningsbehov. Den mest omkostningseffektive og præsentable metode er den, der får det bedste ud for pengene.