Hvordan foretager jeg fejlfinding af misfarvning af tv-skærm?

Når tv-skærme bliver ældre, begynder de ofte at vise forkerte farver. Dette skyldes, at farvesensorer begynder at fejle, hvilket får monitoren til kun at vise video i en rød, grøn, blå eller gul farvetone. En misfarvning af en skærm skyldes ikke altid en aldrende skærm, og der er et par detaljer, du kan foretage fejlfinding for at sikre, at skærmen viser videoen korrekt.

Trin 1

Kontroller kabelforbindelsen, der kører fra hardwaren til skærmen. Hvis kablet er løst eller på anden måde ikke er tilsluttet korrekt, kan videoen vises med en forkert farve.

Trin 2

Sluk for skærmen. Lad skærmen være slukket i et par minutter, og tænd den derefter igen. Lejlighedsvis kan monitoren tænde forkert og forårsage et problem med farven. Genstart af skærmen løser ofte dette problem.

Trin 3

Tryk på knappen "Menu" på tv'et, og vælg derefter indstillingen til farvedisplay. Der er farvejusteringer på skærmen, der giver dig mulighed for at øge eller formindske farven på skærmen. Vælg den farve, der er for dominerende (eller ikke vises), og øg eller formindsk den specifikke farve for at korrigere billedet.

Tilslut et andet tv til din hardware. Hvis farveforbindelsen stadig er unøjagtig, er problemet med den hardware, du tilslutter, og ikke tv'erne.