Sådan aktiveres Windows 10 efter installation

Vi viste for nylig brugere hvordan man downloader Windows 10 ISO gratis fra Microsoft, som derefter kan installeres og køres på en pc, i en virtuel maskine eller med Boot Camp på en Mac uden at aktivere. Hvis du beslutter dig for at beholde Windows 10 og fortsætter med at bruge den med et komplet funktionssæt som evnen til at ændre tapet, vil du sandsynligvis gerne aktivere Windows 10. Vi viser dig, hvordan du nemt kan aktivere Windows 10, hvis du vælger at gøre det.

For at aktivere Windows 10 skal du bruge en Windows-produktnøgle fra Microsoft. Du kan købe en direkte fra Microsoft Store til Windows 10 Pro til $ 200 og aktivere Windows 10-udgivelsen, hvis du ønsker det.

Husk, at du ikke behøver at have en produktnøgle til at bruge Windows 10, og du behøver ikke aktivere Windows 10 for at installere den ved hjælp af ISO som beskrevet her. Hvis du bare vil prøve Windows 10, og du ikke er sikker på, om du vil forpligte dig til det, kan du nemt gøre det med ovennævnte ISO og en pc, VirtualBox eller Boot Camp.

Sådan aktiveres Windows 10

Dette forudsætter at du allerede har downloadet Windows 10 og installeret det et eller andet sted og dermed har adgang til Windows 10-skrivebordet og aktiveringsskærmen. Hvis det antages, så kan du aktivere Windows 10 med en produktnøgle:

  1. Fra skrivebordet i Windows 10 skal du få adgang til 'Alle indstillinger' (enten fra startmenuen eller sidebjælken)
  2. Nederst på skærmen Windows Indstillinger klikker du på "Windows er ikke aktiveret. Aktivér Windows nu. "
  3. Fra sektionen Windows Aktivering i Indstillinger vælges "Gå til butik"
  4. På skærmbilledet "Få ægte Windows" klik på piletasterne for at købe en Windows 10-produktnøgle, det er $ 200 i USA for pro versionen
  5. Log ind på en Microsoft-konto (eller opret en ny) og tilføj en betalingsmetode, hvis du ikke allerede har gjort det for at fuldføre købet

Når Windows 10 er blevet aktiveret, kan du frit tilpasse tapetet, og du vil ikke længere se meddelelserne "Windows ikke aktiveres" under Indstillinger.

Hvis du allerede har en Windows 10-produktnøgle i din e-mail eller på anden måde, kan du også føje det direkte til Windows 10 for at aktivere udgivelsen ved at gå til afsnittet Indstillinger> Aktivering> Skift produktnøgle.

Bemærk, at du også kan vælge at aktivere Windows 10 under installationen af ​​operativsystemet, hvis du også har en produktnøgle, uanset om det er i en virtuel maskine, på en pc eller via Boot Camp. Eller du kan springe over aktivering, under installationen eller efter det er det op til dig.

Husk, hvis du ikke aktiverer Windows 10, vil det nagle dig en gang imellem, du vil have et vandmærke på skærmen, og du vil også miste evnen til at ændre skrivebordsbaggrund. På trods af disse ulemper (og måske andre ned af vejen), er Windows OS selv anvendeligt.