Sådan repareres et ridset plasma-tv

Elementer, du har brug for

  • Gel-tandpasta med bagepulver (Colgate)

  • Vaselin (vaselin)

  • Q-tip

  • Isopropylalkohol

  • Spray dåse

  • Fnugfri klud af mikrofiber

Et plasma-display (PDP) -fjernsyn er en stor udgift, så det er altafgørende at holde det godt vedligeholdt. En bekymring er at holde skærmen fri for støv, fedtede fingeraftryk og fine snavspartikler. Plasma-tv-skærmen er et par glaspaneler, ca. 0,1 mm fra hinanden med en spændende gas i mellemrummet, der producerer millioner af små lysstofrør, der alle er pakket sammen. Denne glasplade har et lag af anti-refleks elektromagnetisk interferens (EMI) på begge sider. Denne film kan let ridses, når den rengøres med de forkerte materialer. Hvis der opstår ridser ved gnidning af skærmen, eller fingrene rører ved skærmen, anbefales der en almindelig teknik med let tilgængelige husholdningsrengøringsmidler.

Fjernelse af plasma-tv-ridser

Sluk for dit tv. Sørg for, at skærmen er kølet helt ned. Brug en mikrofiber fnugfri klud til at fjerne fingeraftryk og pletter. Hvis dette ikke fjerner dem, skal du sprøjte vand eller vandfortyndet isopropylalkohol på en fnugfri klud af mircofiber og tørre forsigtigt af. PC-computerskærmservietter betragtes også som sikre. Afslut processen med en tør fnugfri klud af mikrofiber.

Hvis der er milde ridser, kan du bruge Colgate tandpasta eller vaselin (vaselin) påført med en Q-tip. Læg tandpastaen eller vaselin på bomuldsspidsen og gnid den over ridsen, frem og tilbage i cirka to til fem minutter. Brug et let tryk.

Tag forsigtigt en overdreven mængde tandpasta eller vaselin med en anden Q-tip fra plasma-tv-skærmen.

Når du er færdig, skal du bruge en fnugfri bomuldsklud af mikrofiber til at tørre resterne forsigtigt af. Undersøg ridsområdet for at se, om det er blevet fjernet.

Hvis ridsen delvist er fjernet, skal du gentage ovenstående trin igen. Brug aldrig for stort tryk for at forsøge at rive ridserne ud.

Tips

Brug altid en ren fnugfri klud (motorhjelm) af mikrofiber til hver applikation. Vaselin kan falme over tid, så en ny applikation er nødvendig. For at afgøre, om ridsen kan repareres, skal du køre fingerneglen let over den. Hvis du kan mærke det, er ridsen for dyb til at blive repareret.

Advarsler

Gennemgå og følg dit plasma-tv's brugervejledning for godkendte instruktioner til skærmrens. Brug ikke træbaseret papir (papirhåndklæder) eller ammoniakbaserede løsninger (Windex) til at rense din plasma-tv-skærm. Ammoniak kan forårsage en mikroskopisk "krak" effekt af disning og dæmpning af plasmaskærmen.