Sådan tilsluttes en bilsubwoofer til din computer eller et hjemmebiografsystem

Elementer, du har brug for

  • computer strømforsyning

  • subwoofer (i boks)

  • højttalerkabel

  • Papirklip

  • wire stripper

  • skruetrækker

  • elektrisk tape

  • saks

Har du taget din subwoofer ud om vinteren eller bare har en ekstra og vil tilslutte den til din computer eller hjemmebiograf? Nå intet problem, det er virkelig simpelt og overraskende billigt.

Først har du brug for 12V strøm som i din bil til at forsyne forstærkeren, så du har brug for en billig computerforsyning (også kaldet PSU). Du kan købe en 12 volt strømkilde, der er bygget bare til at levere 12V strøm, men de er omkring $ 150 op. Ironisk nok kan du finde billige, brugte computerforsyninger på Ebay eller andre websteder til utroligt billige som omkring $ 10-20 med forsendelse, og de kan levere lige så meget strøm ved 12V. Det eneste du skal bekymre dig om er, hvis det giver tilstrækkelig strøm til netop din forstærker. Se det næste trin for disse detaljer.

Sådan tilsluttes en bilsubwoofer til din computer eller et hjemmebiografsystem

Heldigvis har hver PSU et stort klistermærke på siden, der viser sine maksimale strømværdier i forstærkere for hver spændingsskinne. Se det vedhæftede billede for et eksempel. Du er bekymret over + 12V sektionen. Find først den maksimale effekt på din forstærker. Lad os sige, det er en 300 watt forstærker. Del det nu med 12 som i 12 volt, og du får 25 ampere. Så ved 12 volt har det brug for 25 ampere for at nå maksimal effekt. Eksemplet knyttet til dette trin ville ikke være tilstrækkeligt med sin ynkelige 18 amp peak-effekt. Det er så lavt, fordi de deler den normale 12 volt skinne i to. De fleste moderne strømforsyninger kan levere mere end 20 ampere ved 12 volt. Hvis du har en 600 watt forstærker, vil du sandsynligvis ikke finde en strømforsyning, der kan levere 50 ampere til den til under $ 150, så få bare en lidt mindre kraftig til en rimelig pris i stedet. Chancerne er, at du ikke sprænger din forstærker / sub ved fuld lydstyrke, hvis den er så kraftig, ellers beskadiger du dit hus, så du alligevel ikke har brug for så mange forstærkere. Ældre strømforsyninger har en tendens til at svigte meget, og ebay-sælgere angiver ikke altid de maksimale aktuelle ratings, så hvis du vil være sikker, få en billig, helt ny strømforsyning fra newegg.com. For eksempel er Sunbeam BKS580 en 580 watt strømforsyning, der kan skubbe 25 ampere gennem sit 12V kredsløb, og det er kun omkring $ 40 med forsendelse. Der er også lidt svagere PSU'er for omkring $ 25.

Sådan tilsluttes en bilsubwoofer til din computer eller et hjemmebiografsystem

Nu hvor du har din PSU, har du muligvis opdaget, at den ikke tændes, hvis den ikke er inde i en computer. Nå, alt hvad du skal gøre er at narre det. Fold papirclipsen ud, så den er som en stor bue som en smal C-form. Eller hvis du har trådskærere, skal du skære den i en kortere U-form. Stik nu den ene ende i hovedstrømstikkets grønne trådhul, og hold den anden ende i ethvert sort lednings hul. Derefter tape det ind med maskeringstape eller et andet tape, der holder det inde. Se det vedhæftede billede for et eksempel. Når du har papirclipsen på plads, tror den, at du har installeret den på en computer og tænder, når du tilslutter den og vender kontakten.

magt, bare, ledning, lav, brug, vil, sikker, billig, forsyning, tpower, computer, virkelig, forsyninger, find, mpst

Sørg for, at strømforsyningen er UPLUGGET og SLUKTET TIL DET NÆSTE TRIN, ellers bliver du chokeret og muligvis let noget i brand! Find en af ​​linjerne med hvide molex-stik med fire ben, og find derefter det sidste stik på kæden. Klip alle fire ledninger med en saks lige før det hvide stik, så det er bare fire bare ledninger. Se det vedhæftede billede for et eksempel på det rigtige stik.

Fjern nu den gule ledning og den sorte ledning ved siden af ​​den, så der er omkring en kvart tomme metal eksponeret. Vip elektrisk tape rundt om enden af ​​den røde ledning og fjern den ikke. Det vil ikke blive brugt, og du vil ikke have det kortslutning, så pakk det med flere lag med elektrisk tape. Hvad angår den sorte ledning ved siden af ​​den røde, skal du skære omkring to inches af den ledning af og fjerne begge ender for at gøre en kort med den røde ledning endnu mindre sandsynlig, og også fordi du har brug for en ekstra 2 tommer ledning senere. Dæk derefter enden af ​​den kortere sorte ledning også med elektrisk tape.

Sådan tilsluttes en bilsubwoofer til din computer eller et hjemmebiografsystem

Løsn nu de tre strømskruer på din forstærker. De skal være +, - og REM. De er sandsynligvis mærket som REM, 12V + og GND. 12V + er den positive terminal og GND er jordet også den negative terminal. Skru den gule ledning fra PSU'en ind i + terminalen og den sorte ledning i GND terminalen. Tag derefter din 2 tommer ekstra ledning, du har skåret før, og skru den ind i + terminalen og REM terminalen. Se det vedhæftede diagram. Den blå ledning er faktisk den ekstra 2 tommer sorte, du skar før, jeg gjorde den bare blå for at skelne den bedre.

Efter denne enkle opsætning tænder din forstærker nu, så snart du tilslutter strømforsyningen og tænder den. REM-terminalen modtager normalt et signal gennem din bils tænding, så den kun tændes, mens din bil er tændt. Men nu med REM tilsluttet forstærkerens egen + terminal, tænder den, når strømforsyningen sender strøm til den. Nu skal du tilslutte forstærkeren til underdelen. Du vil gerne gøre det nøjagtigt som det var i din bil. Hvis du skal bygge bro over to kanaler, skal du sørge for, at de er broede på samme måde. Hvis du kører to subs fra en forstærker, skal du tilslutte dem hver for sig. Uanset hvad har du brug for noget højttalerkabel for at gøre det. Hvis din er begravet under tæppet eller løber pænt under dit bagsæde, fordi din forstærker er langt fra din sub, skal du ikke rive den ud. Bare gå til en hvilken som helst billydbutik og køb noget højttalerkabel. Du behøver kun at komme fra forstærkeren til underdelen, der er som 2 fod, hvis du sætter den virkelig tæt, og det handler omkring $ 0,50 / fod de fleste steder til 18 gauge, så brug bare dollaren til at købe nogle korte højttalerkabler. Strip det derefter og skru det ind i lydterminalerne, fastgør det til subterminalerne, sørg for at du har + til + og - til -, og det handler om lydtilslutning.

Sådan tilsluttes en bilsubwoofer til din computer eller et hjemmebiografsystem

Nu kan din forstærker tænde og sende lydsignalerne til underdelen, så alt hvad du behøver er noget lydindgang til det. Næsten alle subs har røde og hvide RCA-indgange, og heldigvis har dit hjemmebiografsystem sandsynligvis RCA-output. Så bare få et to i et rødt og hvidt RCA-kabel på walmart og tilslut det, så er du klar. Hvis du vil tilslutte din sub til din computer, skal du bruge et 1/8 "hovedtelefon- / højttalerstik til RCA-adapter. De er kun få dollars i de fleste butikker. Sørg for, at den er lang nok til at nå fra din computer til din forstærker. Se det vedhæftede billede, hvis du ikke ved, hvordan adapteren ser ud.

Uanset hvad din lydkilde er, sendes det sandsynligvis på et svagt højttalerniveau i stedet for linjeniveau som din bils CD-afspiller var, og din forstærker var ikke designet til at håndtere det. Så drej forstærkerens indgangsfølsomhed helt til den mindst følsomme indstilling. Nu hvor det højere tal betyder, at det er mindre følsomt, hvis knappen har nummerering udefra. Hvis din forstærker ikke kom med en knap til det, er det en rigtig skør forstærker, men der er stadig håb. Drej bare lydstyrken nedad på det, der sender signalet. En typisk pc skal have en volumen på ca. 5-10% for ikke at overbelaste forstærkeren, hvis den ikke har en justerbar indgangsfølsomhed.

Nu er du klar. Sæt strømforsyningen i væggen, og tænd den. Forstærkeren skal tænde. Prøv derefter at spille en sang med lidt bas, og du skal høre den komme ud af suben. Sørg for at du begynder at afspille sangen rigtig stille og skru den op derfra, indtil underdelen er på et godt niveau. Spil rundt med equalizeren og flere kanalvolumener, hvis din computer / hjemmebiograf har disse muligheder, indtil underdelen er på et godt lydstyrkeniveau. Læn dig derefter tilbage og nyd en dejlig indendørs bas.

Tips

Du kan tilslutte din sub til alt, hvad der udsendes, lyder som en ipod eller en anstændig radio / stereo.

Advarsler

Sørg for, at strømkablerne ikke rører terminalen ved siden af ​​dem på forstærkeren, ellers skaber du en massiv kortslutning, der kan gnist og starte brande.