Sådan spores en person ved hjælp af en iPhone

Elementer, du har brug for

  • Google Latitude-app (gratis)

  • Loopt-app (gratis)

IPhone er en smartphone fremstillet af Apple, der giver brugerne mulighed for at downloade tredjepartsapplikationer via "App Store". Applikationer i App Store dækker en række behov, herunder placeringsbevidste apps, der lader enkeltpersoner dele deres geologiske placering med bestemte intervaller eller i realtid. Enkeltpersoner, der deler deres placeringer, er forsynet med fortrolighedsfunktioner, så de kan vælge, hvornår de vil udsende deres placering til de respektive apps, som andre brugere kan se.

Tryk på ikonet "App Store" på din iPhone. Tryk på ikonet "Søg" nederst på skærmen. Søg efter "Loopt", hvis du bruger en iPhone 3G og enten "Loopt" eller "Google Latitude", hvis du bruger en iPhone 3GS eller iPhone 4. Download det program, du vælger på din iPhone og på den iPhone, du vil spore.

Tryk på ikonet "Loopt". Tilmeld dig en ny konto ved hjælp af knappen "Ny bruger" og indtast dine personlige oplysninger. Når du er færdig, skal du tilføje nye venner at spore via Facebook eller Twitter. Hvis den person, du vil spore, ikke har nogen af ​​dem, kan du bruge den e-mail-adresse eller det telefonnummer, han brugte til at tilmelde sig Loopt for at spore hans placering. Brug funktionen "Kort" til at se den person, du sporer på et kort, og brug funktionen "Venner" til at "pinge" en person i din venneliste, hvis placering du vil vide. Loopt deler kun placeringsoplysninger, når en person har tjekket ind ved hjælp af appen eller accepteret din Ping-anmodning.

Tryk på ikonet "Google Latitude" på din iPhone. Opret en ny konto og en måde, hvorpå venner kan finde dig. Hvis den person, du vil spore, bruger Google Latitude, skal du tilføje hende ved at trykke på ikonet Tilføj ven (silhuetten af ​​en mand med et plustegn) enten på kortet eller vennelisten. Indtast din vens legitimationsoplysninger for at begynde at modtage hendes placeringsoplysninger og spore hende i realtid. Da iPhone 3GS og iPhone 4 muliggør multitasking, kan Google Latitude spore enkeltpersoner, selv når appen ikke er åben. For at gøre dette skal du åbne menuen "Indstillinger" repræsenteret af møtrikker og bolte-ikoner og instruere den person, du ønsker at følge, om at vælge "Registrer din placering" under "Placeringsrapportering" og slå "Baggrundsopdatering" til i "Muligheder."

Tips

Den person, du ønsker at spore, behøver ikke nødvendigvis at have en iPhone. Hvis han har en Android-aktiveret enhed eller en BlackBerry, kan han downloade de respektive apps på sin telefon og stadig tillade dig at spore ham.

Selvom du kan spore en person i realtid ved hjælp af disse apps, vil GPS-radioen, der konstant kører, mens du leverer data, lægge en enorm belastning på batteriets levetid og bør bruges sparsomt.

Advarsler

Du bør ikke installere nogen af ​​disse sporingsapplikationer på en vens telefon uden hendes samtykke eller viden.