Hvad er en skrivbar disk?

Udtrykket "skrivbar disk" vises ofte i den digitale verden. Du har muligvis set det, mens du oprettede en ny MP3-afspilningsliste, eller en artikel til fejlfinding af computere kan have anbefalet at brænde en kopi af noget software til en skrivbar disk. Uanset hvad du har brug for en skrivbar disk, er denne grundlæggende computerlagerenhed nem at forstå.

Grundlæggende om skrivbar disk

Skrivbare diske er cd'er eller dvd'er, som du kan gemme filer på. Folk bruger ofte disse diske til at sikkerhedskopiere fotos, oprette brugerdefinerede cd'er, gemme eksekverbare programmer eller lave dvd'er med hjemmefilm. Mange moderne cd- og dvd-afspillere genkender skrivbare diske som gyldige afspilningskilder. Skrivbare diske kan kun skrives til én gang, hvilket betyder, at når filer er føjet til disken, er de der for godt. Du bør altid dobbelttjekke dine filer, før du føjer dem til en skrivbar disk.

Skrivbar versus omskrivbar

Siden fremkomsten af ​​den genskrivelige disk er det blevet sværere at finde diske, der simpelthen er skrivbare. En genskrivbar disk kan skrives til igen og igen. Filer kan kopieres fra den og derefter slettes. På grund af deres alsidige karakter fungerer omskrivbare diske som almindelige lagrings- og sikkerhedskopienheder. Du kan fortælle en skrivbar disk fra en genskrivbar disk ved den måde, de er mærket. En skrivbar disk er mærket CD-R eller DVD-R. En genskrivbar disk er mærket CD-RW eller DVD-RW.

Hvordan skrivbare / omskrivbare diske bruges

Alle stationære computere og mange bærbare computere har et diskdrev, der kan skrive data til en skrivbar disk. De fleste computere understøtter en simpel træk-og-slip-metode til at kopiere filer til en skrivbar disk. Med andre ord, at placere filer på din disk er normalt så simpelt som at indsætte disken i din computer, åbne filmappen på din harddisk og trække filerne til disken. Skrivbare diske har en grænse for, hvor mange data de kan gemme, så kontroller altid dine filstørrelser for at sikre, at de passer på din disk.

Hvor der kan findes skrivbare diske

Skrivbare og genskrivelige diske er nemme at finde. Enhver computer- eller elektronikbutik vil have skrivbare diske. På grund af deres popularitet kan du finde skrivbare diske i mange store apoteker og endda nogle nærbutikker. Skrivbare diske sælges i pakker med et dusin eller flere. Før du køber diske, er det en god ide at vide, hvad du gemmer på dem. Diske kommer undertiden med forskellige lagringskapaciteter, så det er nyttigt at have en grov idé om, hvor meget datarum du har brug for.