Registrere webkamera og mikrofonaktivitet på Mac med overvågning

Selv om Mac-brugere normalt ikke behøver at bekymre sig for "camfecting" malware og spyware, kan nogle sikkerhedsbevidste brugere finde det godt at vide, om en proces eller applikation forsøger at få adgang til deres computers webkamera eller -mikrofon.

Ved hjælp af et gratis tredjeparts sikkerhedsværktøj kaldet Oversight kan du få din Mac til at varsle dig når som helst et program eller en proces forsøger at aktivere enten optageenheden på computeren.

Udvikleren af ​​Oversight forklarer, hvorfor et værktøj som Oversight kan være værdifuldt for nogle brugere:

"En af de mest skadelige handlinger af malware, misbruger lyd og video evner hos en inficeret vært til at optage en uvidende bruger. Mac'er er selvfølgelig ikke immune; malware som OSX / Eleanor, OSX / Crisis, OSX / Mokes og andre, alle forsøg på at spionere på OS X-brugere. OverSight overvåger konstant et system, der advarer en bruger, når den interne mikrofon er aktiveret, eller det indbyggede webcam er tilgængeligt. Og ja, mens kameraets LED tænder hver gang en session er startet, har ny forskning vist, at malware kan surreptitious piggyback i sådanne eksisterende sessioner (FaceTime, Sykpe, Google Hangouts osv.) Og optage både lyd og video - uden frygt af detektion. "

Lyder godt? Hvis det er tilfældet, er det en gratis download, der er let at installere på en Mac med enten MacOS eller Mac OS X:

  • Grib oversigt fra udvikler Mål-Se her

Hvis du er interesseret i denne app, skal du blot downloade Oversight og køre installationsprogrammet (det kan lige så nemt afinstalleres senere, hvis du beslutter dig for ikke at bruge det).

Når installationen er installeret, er Oversight lille og let kører stille i baggrunden, og det advarer dig når som helst, Mac Macphone eller webcam FaceTime kameraet forsøger at blive aktiveret. Du kan så gribe ind og tillade enten webkameraet eller mikrofonadgangen (til legitim brug) eller nægte det (til teoretisk uberettiget brug).

Husk, at Oversight ikke skelner mellem legitim og uægtsmæssig brug af webcam og mikrofon på din Mac, det er op til dig. Du får f.eks. En besked om, at mikrofonen og FaceTime-kameraet forsøger at blive åbnet, når du åbner en app som Skype, Photo Booth, FaceTime eller optager en video på din Mac med webcam, men da disse programmer legitimt er brug computermikrofonen og kameraet, de er nok ikke noget at være bekymrede for (forudsat at du selv har lanceret dem selv). På den anden side, hvis det er ude af det blå og uden provokation, hvis du ser en proces, har forsøgt at få adgang til din mikrofon, kan det potentielt være et uautoriseret forsøg på at bruge mikrofonen, og du kan vælge at afvise det og blokere enhedens adgang med Tilsyn. Oversight vil så vidt muligt forsøge at give dig besked om procesnavn og PID, men i nogle tilfælde vil du se tomme beskeder om adgang - alligevel tænk bare på hvilke apps du bruger, og hvis de har nogen grund til at bruge dit kamera eller din mikrofon hvordan du kan styre denne type adgang i iOS til fotos, kamera og mikrofon.

Dette er en software-løsning, der er ret mere fancy end den lavteknologiske løsning af at sætte bånd på dit webkamera, som FBI Director gør og mange sikkerhedspersonale gør. Du kan altid bruge Oversight sammen med nogle tape også, hvis du er ekstra bekymret over din Mac webcam eller mikrofon adgang og vil være sikker på, at noget fisket ikke foregår fra camfecting eller på anden måde.

Selvom apps som Oversight kunne betragtes overbord og unødvendigt for mange Mac-brugere, kan andre, der er bevidsthedsbevidste eller på områder, hvor højere sikkerhed betyder, finde dem nyttige. Jeg har personligt bemærket, at en bestemt browser vil lejlighedsvis forsøge at få adgang til mikrofonen på min Mac fra tid til anden uden en åbenbar grund, som jeg synes at være ... nysgerrig ... og overvågning meddelte mig hver gang. Det er ikke for alle, men hvis du vil blive underrettet, når noget forsøger at bruge dit Mac-kamera eller din mikrofon, skal du tjekke appen selv.

Har du nogen tanker eller meninger om apps som Oversight? Lad os vide i kommentarerne.