Sådan bruges en mikrofilmlæser

Mikrofilm bruges til opbevaring og arkivering af dokumenter og gør forskningsoplysninger om disse dokumenter meget mere tilgængelige for offentligheden. Microfilm-læsere er en del af ethvert moderne bibliotek og er nemme at bruge. Selvom mikrofilmlæsere kan have forskellige stilarter, har de den samme grundlæggende funktion til at lade seeren læse information fra en oplyst ramme af en stribe mikrofilm, normalt 35 mm filmbredde. Mikrofilmen kommer i en rulle på en rulle, der normalt er plastisk, cirka tre og 3/4 tommer i diameter.

Sådan bruges en mikrofilmlæser

Tænd læserens tænd / sluk-knap “TIL”.

Åbn glaspladen. I nogle maskiner vil der være en knap til at åbne glaspladen, og på andre maskiner gøres dette manuelt ved at trække den vogn, hvorpå glas- og spolespindlerne er monteret fremad for at give adgang til lastning.

Sæt rullen af ​​mikrofilm på venstre spindel, og træk filmen under de små ruller, der går foran glaspladen. Skub filmen under pladen, fortsæt med at tråde filmen gennem de højre sidevalser og på den højre tomme foliespole. Luk glaspladen enten ved hjælp af ovennævnte brug af knappen eller manuel funktion.

Fremfør filmen ved hjælp af manuelle drejeknapper og knapperne “fremad” og “hurtig fremad”. Afhængigt af læserens mærke og den måde, hvorpå dokumentet blev fotograferet på mikrofilmen, kan det være nødvendigt, at filmen roteres i en anden retning eller vinkel for at se den korrekt. Dette gøres enten ved at manipulere en drejeknap på maskinen eller manuelt dreje det vognapparat, hvori filmen er trådet.

Fokuser ved hjælp af forstørrelseslinse eller linser monteret på diske, der skal være let tilgængelige for dig at dreje i hånden for at afklare billedet.

Spol filmen tilbage med en manuel drejeknap eller ved hjælp af knapperne “spol tilbage” og “hurtig tilbagespoling”. Når spolen er spolet helt op, kan den trækkes ud af spindlen, og maskinen kan slukkes.

Elementer, du har brug for

  • Spole af mikrofilm.

  • Mikrofilmlæser.

Tips

Nogle mikrofilm-læsere kan have en printerfunktion.

Advarsler

Glasset skal hæves, når du bruger højhastigheds fremad- eller tilbagespolingsknapperne for at undgå at beskadige filmen. I nogle maskiner sker dette automatisk, når højhastighedsknapperne er aktiveret.