Fakta om den originale Xbox

Microsoft Xbox blev frigivet i Nordamerika den 15. november 2001, og det blev med det samme det mest teknologisk kraftfulde stykke hardware til videospil på markedet. Det blev afbrudt i 2006 efter at have solgt over 24 millioner konsoller over hele verden. Xbox blev bragt ind i en verden med stærk konkurrence fra Nintendo- og Sony-spilkonsoller, men i 2005 var det det næstmest populære videospilsystem i Nordamerika med lignende resultater i Europa.

Tekniske specifikationer

Xbox er det første videospilsystem, der har en intern harddisk; på 8 GB havde ejere ikke brug for hukommelseskort til lagerformål. Den kraftige, specialfremstillede processor på Xbox kom fra en fælles indsats mellem Microsoft og NVIDIA. NVIDIA annullerede produktionen af ​​processorenhederne i august 2005 og markerede slutningen af ​​Xbox. Systemet blev oprindeligt solgt til $ 299, men faldt til $ 149 i 2004. Konsolens interne software er baseret på en variant af Windows 2000.

Funktioner

På en enkelt konsol kan en Xbox understøtte op til fire spillere på én gang, og to eller flere systemer kan tilsluttes til store multiplayer (offline) gaming sessioner ved hjælp af System Link-kablet. Den klassiske Xbox indeholder også en række ikke-spilfunktioner, herunder muligheden for at rippe musik fra cd'er til harddisken og dvd-afspilning med Xbox DVD-fjernbetjeningen. Xbox Media Center Extender synkroniseret med Windows XP-pc'er for at streame medieindhold til ejerens underholdningscenter.

Xbox Live

Ved hjælp af Ethernet-kabelporten kunne gamere oprette forbindelse til Internettet via Xbox Live-systemet og konkurrere med millioner af andre Xbox-afspillere over hele verden. Med Xbox Live Starter Kit var abonnenter i stand til verbalt at kommunikere med andre spillere via et inkluderet headset. Medlemmer af Xbox Live blev indgået et samarbejde med lignende spillere gennem Microsofts TrueSkill Ranking-system, som var baseret på færdighedsniveau og spilindstillinger. Xbox Live er tilgængelig i over 30 nationer, men alle servere til klassiske Xbox Live-titler blev permanent deaktiveret pr. 15. april 2010.

Software succeser

Microsoft Game Studios skiftede deres fokus fra pc-titler til spil til Xbox ved at arbejde med udviklere som Bungie, Rare, Lionhead Studios og Bioware. Den mest solgte titel til Xbox var Halo 2 med over otte millioner solgte eksemplarer. Det sidste klassiske Xbox-spil, der blev produceret, var Madden NFL 09 fra EA Sports, der blev udgivet i august 2008. Mange forskellige spil blev udviklet for at passe til forskellige Xbox-ejers smag, og inden 2005 solgte Halo-, Forza Motorsports- og Fable-franchisen hver million. af kopier.

Controller kontrovers

Xbox udgivet i Nordamerika og Europa med "standard" -controlleren, som (efter de fleste standarder) var en massiv inputenhed til spillere med mellemstore hænder. Den mere håndterbare og kompakte “S” -modelcontroller, der er bygget til folk med mindre hænder, var normen for Japan. Da vestlige brugere klagede over, hvor akavet "standard" var, blev "S" -modellen hurtigt den nye sædvanlige controller over hele verden. Alle officielle Xbox-controllere har to analoge pinde, en retningsbestemt pad, venstre og højre udløser, sort, hvid, A, X, Y, B, Start og Back-knapper og en dekorativ central "Juvel", der viser Xbox-logoet.