Sådan foretages fejlfinding af DSL, der ofte afbrydes

Hyppige afbrydelser af din internettjeneste kan være et frustrerende problem at håndtere. Fejlfinding af problemet kan være lidt komplekst, da det kan skyldes mange forskellige komponenter i dit hjemmenetværk. Med nogle grundlæggende viden og et par enkle fejlfindingstrin kan du dog identificere kilden til problemet og gendanne din internetforbindelses konsistens.

Trin 1

Powercykel alle enheder. Et godt første skridt at tage for at løse enhver form for internetforbindelsesproblemer, du har, er at nulstille alle de enheder, der udgør dit hjemmenetværk. For at udføre denne nulstilling skal du finde netledningerne til dit DSL-modem samt netledningen til ethvert hjemmenetværk (routere, switche, hubber), du måtte bruge. Frakobl dem i hele 30 sekunder, og genstart computeren, når du har tilsluttet dem alle igen. Kør din forbindelse i et bestemt tidsrum for at se, om forbindelsen forbliver mere konsistent efter nulstillingen. Hvis forbindelsen fortsætter med at falde, kræves der yderligere trin.

Trin 2

Omgå alt hjemmenetværk. Alt, der bærer din internetforbindelse til din computer, kan potentielt forårsage din intermitterende forbindelse. For at isolere årsagen til problemet er det derfor nødvendigt at omgå ethvert hjemmenetværk, du bruger, og slutte dit DSL-modem direkte til din computer. Tag Ethernet-kablet, der forbinder dit DSL-modem til din router eller anden enhed, og tag det ud af netværksenheden. Sæt det i Ethernet-porten på din computer, og efter at have nulstillet modemmet som beskrevet i trin 1, skal du igen teste din forbindelse over en længere periode for at se, om det forbliver mere ensartet. Hvis forbindelsen ikke længere falder, er det nødvendigt at kontakte producenten af ​​din router og få dem til at foretage fejlfinding af inkonsekvensen af ​​forbindelsen, når du kører gennem routeren. Hvis forbindelsen forbliver intermitterende, skal du kontakte din tjenesteudbyder.

Kontakt den tekniske supportafdeling hos din internetudbyder (ISP). På dette tidspunkt er der ikke længere nogen fejlfindingstrin, der kan udføres på din hjemmeforbindelse, og det er nødvendigt for en teknisk supportrepræsentant hos din internetudbyder at løse problemet.