Sådan matches højttalere til en bilstereo

Et veldesignet bilradiosystem har alle de separate elementer i balance, hvor højttalerne, modtageren og andre elementer alle arbejder sammen for at give dig god lyd. En korrekt matchning mellem højttalerne i dit system og bilstereoen er en af ​​de vigtigste parringer. Ved at overveje et par vigtige elementer er der ingen grund til, at du ikke kan købe et sæt højttalere, der passer godt til din stereoanlæg og bil.

Trin 1

Match højttalerens specifikationer for strømhåndtering til din bilstereos effekt. Bilstereohøjttalere er designet til at håndtere bestemte mængder forstærkereffekt. Sammenlign effekthåndteringen målt i watt RMS med effektudgangen på din bilstereo målt i watt RMS. Bilmodtagerens effekt skal ikke overstige bilhøjttalernes håndtering. Tjek specifikationerne for din bilstereo og bilhøjttalere.

Trin 2

Overvej højttalernes følsomhed. Dette måles i decibel (dB) og er angivet i specifikationerne som SPL. Hvis du har et billigt stereoanlæg med bil, skal du vælge højttalere med et højt SPL-nummer, ideelt over 90 dB. Du får stærkere lydoutput. Hvis output fra din bilstereo er højt, er det ikke så vigtigt at vælge højttalere med en høj SPL-vurdering for god lyd.

Sørg for, at bilhøjttalerne passer til din bil. Bilhøjttalere findes i forskellige størrelser, og forskellige bilmodeller bruger forskellige højttalere i forskellige størrelser. Bilstereobutikker kender den rigtige størrelse til din bil. Crutchfield.com (se link nedenfor for link) er en fremragende online ressource til at finde den rigtige størrelse af højttalere, som din bil har brug for.