Sådan genopretter du slettede noter på iPhone og iPad

Notes-appen i iOS bruges i vid udstrækning af mange brugere til mange formål, hvad enten det handler om at opbevare en indkøbsliste, adgangskode låste personlige noter og data, en dagbog, skitser og tegninger, tjeklister eller hvad som helst, du måske vil holde handy på en iPhone eller iPad. Fordi mange af Notes-dataene er personlige, hvis du ved et uheld sletter en note eller to, kan det være en stressende oplevelse, og du vil forståeligt nok gerne gendanne fra utilsigtet at fjerne en vigtig note.

Du skal ikke bekymre dig, men de nyeste versioner af Notes-appen giver mulighed for en fejlfri proces, så brugerne kan gendanne slettede noter til deres iOS-enhed, forudsat at de handler inden for en rimelig tidsramme.

Sådan gendannes slettede noter i iOS

Du har op til 30 dage til at handle for at genoprette og gendanne en slettet note i iOS Notes-appen. Hvis du venter længere end det, fjernes noten permanent.

  1. Åbn Notes-appen, hvis du ikke allerede har gjort det, og tryk derefter på pilpilen i øverste venstre hjørne (det ser ud som "<") for at få vist notatmapperne
  2. Vælg mappen "Nyligt slettet"
  3. Tryk på knappen "Rediger" i afsnittet Nyligt slettet
  4. Tryk nu for at vælge den eller de noter, du vil gendanne og genoprette, så de er markeret med et afkrydsningsfelt, og tryk derefter på knappen "Flyt til ..." nederst i venstre hjørne
  5. Vælg den mappe, du vil flytte den slettede note tilbage til, typisk er det "Noter" på iCloud eller på selve enheden eller hvilken brugerdefineret mappe du muligvis har oprettet
  6. Gå tilbage til notatmappen, du flyttede den slettede note til og find den nulstillede note

Stress afværget, din note (eller noter) er blevet genoprettet til iPhone, iPad eller iPod touch. Pyha!

Hvis noten ikke findes i den nyligt slettede sektion, kan den være væk for god. Det eneste andet middel til at fortryde en slettet note ville være at gendanne hele iPhone eller iPad fra en sikkerhedskopi, forudsat at sikkerhedskopien blev foretaget, før noten blev slettet i første omgang.

Der findes en lignende undelete-funktion til genoprettelse af slettede billeder i iOS, hvor du har op til 30 dage at handle før systemsoftwaren overtager og permanent fjerner noget.