Domino-spil til børn

Domino er et populært bordspil spillet af mennesker i alle aldre. Domino er små træ- eller plastfliser, der ligner terninger, da de har et antal prikker. Domino kan spilles på mange måder, herunder på en måde, der ligner kort. Der er mange variationer af spil til dominospil, og børn kan ofte lide at lære nogle af de forskellige dominospil, der passer til dem.

Koncentration

Domino-spil til børn

Spil et domino-koncentrationsspil med mindst to spillere. Sæt fliserne op, så der er fire rækker med syv fliser. Fliserne skal placeres med forsiden nedad - se ikke på prikmønstrene, når de er sat op. Sæt ekstra fliser til side.

Spiller en vender to fliser, så hver spiller kan se dem. Prikkerne fra hver flise skal være i alt. Hvis det samlede antal er lig med 12, samler spilleren fliserne og tager en anden lignende drejning. Hvis det samlede antal ikke svarer til 12, vender spilleren fliserne tilbage, og den næste spiller tager en tur.

Hold score ved at samle fliserne samlet. Den første spiller, der når 50 point, vinder.

Krig

Domino-spil til børn

Domino-krigsspillet ligner meget krigsspil og kan spilles af to eller flere spillere. Der skal være nok domino, så hver spiller kan modtage mindst otte domino til at starte spillet.

Giv alle domino-fliser ud på samme måde, som kortene deles ud. Hver spillers fliser placeres i en linje med forsiden nedad på spillebordet foran ham. En runde spilles af spillerne, der drejer flisen på højre kant af deres fliser. Hver spiller tilføjer prikkerne på sin domino for at finde summen. Spilleren med det største antal prikker vinder hver domino fra den runde. De vundne dominoer placeres tilbage i hver spillers fliserække, men placeres på venstre side. Spil fortsætter, når spillerne skruer op for fliser fra højre side.

Hvis to eller flere dominoer i en runde er ens med det samme, er der krig. Hver spiller med lige mange dominoer vender den næste flise i sin linje og tilføjer prikkerne på den domino. Spilleren med den højeste domino samler dominoerne fra hele runden. Efterhånden som spillet fortsætter, vil spillerne i sidste ende løbe tør for domino, og de vil være ude af spillet. Vinderen er den spiller, der er tilbage med alle dominoerne.