Hvorfor kan du se et "Dette kabel er ikke certificeret og kan ikke fungere pålideligt" Fejl på iPhone og iPad

Sjældent, når du tilslutter en iPhone eller iPad til et bestemt lynladerkabel, vil du se en pop-up eller låseskærm besked på enheden, der siger noget som følger: "Dette kabel er ikke certificeret og muligvis ikke sikkert pålideligt". Dette forhindrer normalt, at lynkablet også oplader enheden. Selvom de fleste brugere aldrig vil se denne fejl, hvis du ser meddelelsen, er der næsten altid en grund til hvorfor.

Vi dækker de tre mest almindelige grunde, du vil se meddelelsen "ikke-certificeret" på en iOS-enhed, og også hvad du kan gøre ved det.

Måske før noget andet, prøv at trække kablet ud af iPhone, iPad eller iPod touch, og sæt det i igen. Prøv også at tilslutte kablet til enten en anden USB-port på en computer eller til en anden stikkontakt. I sjældne tilfælde, hvor meddelelsen vises fejlagtigt og uden god grund, kan dette være en løsning, der sandsynligvis er tegn på et strømproblem med kilden og ikke kablet. Disse situationer kan også nogle gange føre til et udseende af en enhed, der nægter at tænde, selvom det i en sådan situation bare er at sætte det i en anden stikkontakt, kan det være en løsning.

Så hvis det antages, er det ikke tilfældet, her er de mest sandsynlige grunde til, at du ville se "Dette kabel er ikke certificeret og muligvis ikke fungerer pålideligt" fejlmeddelelse med en iPhone eller iPad.

Kablet er uønsket eller dårlig kvalitet

Den første og mest oplagte grund til at se fejlen er, når et kabel ikke er certificeret af Apple, hvilket ofte er tilfældet med en billig udskiftning. Nogle gange arbejder de, og nogle gange virker de ikke, når de ikke fungerer, når du ser "Dette kabel eller tilbehør er ikke certificeret og fungerer muligvis ikke pålideligt med denne iPhone." Fejlmeddelelse vises.

Fordi iPhone og iPad Lightning USB opladerkabler kan være dyre, vil mange brugere vende sig til tredjeparts tilbud for at erstatte et revet eller slettet kabel, og disse billige lavkvalitets udskiftninger er de mest almindelige årsager til denne fejlmeddelelse. Disse billige kabler anbefales ikke af netop den grund.

I stedet for at risikere det og smide penge væk, skal du bare købe et kabel, der vil fungere. Hvis du ikke vil forår til Apple-kablerne, AmazonBasics Apple Certified Lightning Cable fra Amazon er billigere, stærkere og arbejder rigtig godt.

Mens jeg kan lide Amazon-mærket, skal ethvert certificeret kabel fungere, og et legitimt Apple-certificeret kabel vil normalt have et mærkelogo "Made for iPhone / iPod / iPad" på det, ligesom et godkendelsesstempel fra Apple (du kan læse mere om det her).

Kablet er beskadiget

Du kan også se "Dette kabel eller tilbehør er ikke certificeret og muligvis ikke fungerer pålideligt med denne iPhone" fejlmeddelelse med et beskadiget kabel. Dette er særligt almindeligt, hvis opladningskablet er nedsænket i vand, korroderet eller åbenbart beskadiget på nogen måde, med sprængnings- eller tyggemærker, som er tydeligt synlige. Hvis det er tilfældet, vil du gerne udskifte kablet alligevel.

Igen er Amazon-mærkerne gode udskiftninger og rimeligt prissat.

Mindre sandsynligt er der noget, der forhindrer kabellader eller port

En meget mindre sandsynlig grund til at se fejlmeddelelsen, men stadig en mulighed, er, at noget fysisk forhindrer porten eller opladeren. Dybest set, hvis noget sidder fast eller blokeret lige nok til at sende et signal, men ikke fungerer korrekt, kan du få fejlmeddelelsen.

Mest almindeligvis er det imidlertid, at noget som lommelygte eller pocket crud bliver fastgjort i havnen og forhindrer opladning helt at ske, og i disse situationer får du som regel ikke en fejlmeddelelse, fordi porten er så fastklemt, at der ikke er nogen strøm eller signalet er bestået. Dette er mere sandsynligt, at det sker med en iPhone, men jeg har set det på en iPad, hvor tæppet lint og endda Playdough blev fastgjort i laderen havnen, og forårsager en periodisk "ikke-certificeret" besked at dukke op. Så kontroller havne og ryd det ud, hvis du ser noget derinde, i nogle situationer kan det være en simpel løsning.