Sådan repareres et HKey-virus

Windows-registreringsdatabasen på din pc består af rodnøgler og undernøgler. Disse er kendt som HKeys (HKEYS_) og er afgørende for din pc's ydeevne og opstart. Hver HKey har en anden rolle; nogle er ansvarlige for at genindlæse brugerprofiler og præferencer, mens andre er nyttige til at arrangere mapper og opdage hardware. Derfor er det vigtigt at fjerne en HKey-virus, hvis du har mistanke om, at du har en. Desværre leveres Windows-operativsystemet ikke med en standard anti-malware-scanner. I stedet skal du downloade en af ​​de mange gratis - men alligevel effektive - anti-malware-scannere fra Internettet.

Trin 1

Download og installer en velrenommeret og respekteret anti-malware scanner. Malwarescannere er programmer, der finder og lokaliserer farlige filer, inden de slettes, deaktiveres eller placeres i karantæne. Hundredvis af anti-malware scannere er tilgængelige på Internettet; der er dog et par programmer, der er mere respekterede og effektive end andre. Nogle af de mere populære programmer inkluderer Malwarebytes, Spybot Search & Destroy, Emsisoft Anti-Malware og Lavasofts Ad-Aware. Disse programmer er gratis at downloade ved hjælp af linkene i Resources.

Hvis din pc's Internet Explorer er ubrugelig - på grund af HKey-virussen - skal du bede en ven eller et familiemedlem om at downloade installationspakken til en disk (hvorfra du manuelt kan installere den).

Trin 2

Sluk for din pc, og genstart den i fejlsikret tilstand. Hvis du har en alvorlig HKey-virus, er det sandsynligt, at din pc allerede er ret ustabil og måske ubrugelig. Hvis et vigtigt HKey er inficeret, kan du muligvis ikke køre programmer såsom en anti-malware-scanner under regelmæssige forhold. I fejlsikret tilstand bruger din pc kun grundlæggende og ligetil programmer. på denne måde kan du køre din anti-malware-scanner problemfrit og uden stop.

For at sætte din pc i fejlsikret tilstand skal du tænde for computeren og - mens opstartsskærmene indlæses - trykke på "F8" -tasten flere gange, indtil opstartsvinduet vises. Vælg indstillingen "Sikker tilstand".

Trin 3

Kør dit anti-malware-program, og vælg at udføre den længste og dybeste tilgængelige scanning. En dybere scanning vil være mere grundig og sikre, at ingen filer bliver markeret. Scanningen kan tage et stykke tid, afhængigt af hvor meget hukommelse der er brugt på din pc: Computere med mange filer og data tager meget længere tid at scanne end en med meget få mapper og filer.

Trin 4

Se resultaterne. Alle gode malware-scannere producerer en log over hver ondsindet fil, der blev registreret på din computer. Rul ned på listen, indtil du finder en filmappe, der begynder med et "HKEY_" -præfiks; dette er HKey-filer på din computer, der er påvirket af vira og sandsynligvis forårsager problemer.

Bekræft de handlinger, som antimalware-scanneren foreslår. Visse filer, såsom kerneydelsesfiler og applikationer, kan faktisk skade din computer mere, hvis du fjerner dem. I stedet for kan scanneren foreslå at deaktivere disse filer eller placere dem i karantæne. Udfør de nødvendige handlinger, og genstart derefter pc'en i standardtilstand for at teste dens ydeevne.