Hvilke typer lys bruges i et auditorium?

Auditorier er lavet til flere anvendelser, herunder teaterstykker, samlinger og udstillinger. Med så meget trafik skal der bygges et auditorium med alle overvejelser i tankerne, herunder hvilken belysning der skal bruges. Dette hjælper med at bogstaveligt talt belyse auditorier og deres mange begivenheder.

Forsamlingshaller Belysning

Et auditorium kan bruges som en forsamlingshal. En forsamlingshal kan defineres som et område, hvor mange mennesker samles, som regel findes i skoler og gymnasier. Normalt kaldes denne form for lys forsænket belysning, mens lys trækkes tilbage ind i selve loftet. Normalt er disse lys placeret i et adskilt mønster i hele loftet.

Auditorium Effektivitetsbelysning

Auditoriumlys er måske bedst kendt for deres kontinuerlige brug, hvilket gør lysenes energieffektivitet kritisk. En af løsningerne til at bruge mindre energi og efterfølgende færre penge på belysning er at bruge et dæmpbart belysningssystem. Der er brugt nye belysningssystemer, der har 55 watt kompakte lysstofrør, hvilket reducerer deres energiforbrug. Belysningen med lavere watt og dæmpning kan bruges til at lette auditoriumets levetid.

Teaterbelysning

Teaterbelysning er dog den mest komplicerede på grund af deres komplekse belysningskonfigurationer til teaterforestillinger. Teaterbelysning kan dog også være mest givende, bogstaveligt talt. Teaterforestillinger er stærkt afhængige af belysning, hvilket gør det muligt at sætte stemningen i stykket. Belysnings- og effektpriser uddeles til produktioner. Der er normalt et sæt huslamper, der bruges til at belyse publikumssektionen på teatret. Scenelys kan være en kompliceret blanding af spotlights, loftmonterede enheder og scenelys. Normalt har hvert teater en kompleks pakke med lysinstruktioner og konfigurationer, som teaterpersonalet følger.