Er din Mac stadig kørende OS X Lion? Hvorfor? Du skal opgradere til OS X Mavericks

Det er ret almindeligt, at computerbrugere forsinker opdateringen til store operativsystemudgivelser, og selv om Mac-ejere har en tendens til at være lidt bedre til at opgradere end Windows-brugere, kører mange stadig gamle versioner af OS X. For nogle brugere er der gode grunde til dette, måske dvælende på forældede OS X-versioner som Snow Leopard på grund af kompatibilitetsproblemer med en bestemt app, eller fordi de bare kan lide det. Men så er der andre brugere, der allerede har gjort springet ud over Snow Leopard, og sidder på OS X Lion eller OS X Mountain Lion, og udsætter OS X Mavericks opdateringen uden god grund. Denne artikel er rettet mod procrastinators (og der er en overraskende stor mængde af dem - næsten 17% af Mac-brugere er på Lion og yderligere 20% på Mountain Lion), især personer med Mac'er, der stadig kører OS X Lion, i enhver version fra 10, 7 gennem 10.7.5.

En hurtig påmindelse ... OS X Mavericks er gratis fra App Store og nem at installere. Hele processen udføres normalt om en time eller deromkring for en simpel opgradering, eller du kan rense installationen, hvis det også er din præference.

Noter: Mange læsere har reageret i kommentarerne med deres personlige erfaringer fra OS X Lion, Mountain Lion og OS X Mavericks. Hvis du er på hegnet om opgradering, er det værd at læse for at se nogle af de ekstra fordele og ulemper ved opdatering til Mavericks. Husk, at OS X 10.9.2 opdatering løser mange problemer, som rapporteres her i kommentarerne.

Kører OS X Lion? Du skal opgradere nu

Lad os bare sige det; OS X Lion var et rod i et operativsystem. Mellem de sammenbrudte, den vanvittige uforudsigelige automatisk opsparende adfærd, den aggressive fillåsning og tvungen filduplikation og fjernelsen af ​​enkel, men alligevel kernefunktionalitet og funktioner som Save As, blev mange Lion-brugere irriteret for at sige mildt. Den gode nyhed? Alle disse problemer var for det meste rettet med OS X Mountain Lion, og er blevet gentaget videre med OS X Mavericks. Ting er bedre nu, så hvis holdup har været bange for at gøre tingene værre, er det ubegrundet.

På dette tidspunkt, hvis du stadig kører OS X Lion uden en virkelig overbevisende årsag (og jeg er ikke engang sikker på, hvad man er siden Mavericks systemkompatibilitet er generelt den samme), udsætter du dig selv for unødvendigt frustrerende oplevelser, der siden har haft blevet stryket ud i nyere udgaver af OS X. Hvis du stadig kører OS X Lion, spørg dig selv hvorfor? Har du en fantastisk stor grund? Hvis ikke, skal du opgradere. No Mavericks er ikke perfekt, men det er meget bedre end Lion. Gør din Mac en tjeneste; backup og opgradering.

Kører OS X Mountain Lion? Opgradering anbefales stadig

Mountain Lion er stabil og retfærdig raffineret, og løser de fleste af de klager, brugerne havde med Lion. Hvis du er glad for 10, 8 og ikke har brug for de få nye funktioner og tricks i Mavericks, skal du holde det, hvis du vil, men opgradering anbefales stadig, især til Mac bærbare ejere, der næsten alle universelt oplever nogle gode batterilevetid takket være den energieffektive feature introduceret i Mavericks.

Fordi OS X Mountain Lion er stabil og ret anstændigt, er der meget mindre haster med opgradering til Mavericks, men du skal nok alligevel. Udover de generelle forbedringer og nye funktioner, er det også bare god praksis at holde din Mac-software opdateret, både til individuelle apps og til kernen OS. Kom i vane med at opdatere, din computer vil takke for det.

Før opdatering: Sikkerhedskopier Mac'en!

Selv om du bør tage en række trin, inden du opgraderer til Mavericks, hvis du ikke gør noget andet - sikkerhedskopier Mac med Time Machine. Start en komplet sikkerhedskopiering manuelt før du starter opgraderingsprocessen, så du vil være sikker på at få den nyeste sikkerhedskopi praktisk.

Dette er vigtigt, fordi du kan rulle tilbage, hvis det er nødvendigt, eller kan gendanne dine filer, hvis noget går galt. Start aldrig en større operativsystemopgradering uden først at foretage en fuld sikkerhedskopiering af systemet.

Hvad hvis jeg opgraderer men hader OS X Mavericks?

I det usandsynlige scenario, at du opgraderer OS X til Mavericks og beslutter dig for at hader det, kan du altid nedgradere til den tidligere version, du nemt havde, forudsat at du lavede en backup med Time Machine før opdateringen. Altid backup først.

Eller du kan bare vente 6-10 måneder eller så for den næste version af OS X at komme ud - det er ikke meget kendt om det endnu, men Apple er på en årlig udgivelsesplan for større systemopdateringer, hvilket betyder at du ikke behøver at vent meget lang tid før du finder den nyeste version tilgængelig for dig, og som Mavericks vil det nok også være gratis.

Så hvad venter du på? Sikkerhedskopier din Mac, og hent OS X Mavericks gratis fra App Store.