Ulemperne ved Blu-ray

Blu-ray-teknologi, opkaldt efter den blåviolette optiske laser, der bruges til læsning og skrivning af diske, introducerer film- og tv-buffs til en ny, højdefinitions-oplevelse med skarp, klar billedkvalitet. Blu-ray udskifter hurtigt dvd'er og præsenterer et lokkende produkt. Der er dog fire hoved ulemper ved denne teknologi.

Koste

For at forpligte sig til Blu-ray-oplevelsen, forvent at betale mere kontanter. Blu-ray-afspillere koster mere end standardmodeller og HD-DVD-kolleger, selvom priserne er faldet støt, siden teknologien første gang kom på markedet i 2003. En god funktion ved disse afspillere er deres bagudkompatibilitet, så din DVD-samling bliver ikke forældet. Blu-ray-film koster generelt også $ 5 til $ 10 mere end almindelige DVD'er. Derudover, hvis du har Blockbuster- eller Netflix-abonnementer, der inkluderer modtagelse af DVD'er via mailen, kan du forvente at betale et par dollars mere om måneden, hvis du vil have disse DVD'er i Blu-ray-format.

Kapacitet

Mens Blu-ray-diske tilbyder mere lagerplads på en disk end standard DVD'er (ca. 25 GB på en enkeltlagsdisk og 50 GB på en dobbeltlagsdisk), udgør dette kun ca. fire til ni timers high-definition-indhold . Flere lag tilføjes for at øge pladsen op til 500 GB, men på datoen for offentliggørelsen er denne innovative funktion ikke på det offentlige marked. Denne ekstra plads indeholder bedre billedkvalitet og klarhed, men giver intet spektakulært i mængden af ​​indhold på en disk.

Film tilgængelighed

Tilgængelige Blu-ray-titler vokser langsomt, da teknologien viser tegn på en lovende og lukrativ fremtid. Mens DVD-formatet hurtigt erstattede VHS, går overgangen til Blu-ray langsomt, og titler er sværere at finde end standard DVD'er, især hvis du ønsker at leje film. Når titler først er tilgængelige, er der sandsynligvis en legion af fans, der venter på at springe, når de laver deres Blu-ray-debut.

DRM

Selvom Blu-ray tilbyder et godt billede og high-definition-oplevelse skarpe uden sammenligning, begrænser Digital Rights Management tilgængeligheden af ​​visse funktioner. Målet med DRM er at beskytte mod piratkopiering af film med ophavsret, en handling, der stammer fra brugen af ​​hjemmecomputere til ulovlig kopiering af medier. Dette er vigtigt for Blu-ray, fordi HD-indhold ikke mister kvaliteten med hver kopi, som standardindholdet gør. DRM fører også til, at Blu-ray-afspillere regelmæssigt planlægger firmwareopdateringer for at beskytte mod de seneste trusler om ophavsret.