Typer olier, der bruges til at køle et projektions-tv-rør

Monoethylenglycol er den væske, der oftest bruges til afkøling af et projektions-tv-rør. Det kan købes i de fleste elektronikbutikker eller online.

Definition

Glykol er en kemisk forbindelse, der indeholder to hydroxylgrupper. Glykol kan også kaldes “diol”.

Typiske anvendelser af glykol

Fordi monoethylenglycoler har lave frysepunkter og høje kogepunkter (de faktiske punkter afhængigt af det omgivende lufttryk og indeslutningsmedium), anvendes de til fremstilling af frostvæske, kølemiddel og opløsningsmidler.

Type kølevæske, der anvendes i tv'er

Typisk bruger bagprojektions-tv-producenter en optisk kvalitet (99 procent ren) 70 procent monodenatureret ethylenglycol og 30 procent glycerol / glycerol. Den nøjagtige blanding kan afhænge af produktet og producenten. For eksempel angiver Hitachi, at dets optiske kølemiddel er "en kombination af forskellige kemikalier", som "[c] ustilberedes og blandes for at imødekomme kundens specifikationer."

Placering af glykol i dit tv

Du finder glykolvæsken i tv'ets "kanoner" - tre projektorer (rød, grøn og blå), der projicerer forskellige farvede billeder på din skærm. Typisk har de blå og grønne kanoner brug for væskeskift oftere end den røde pistol.

Køb

Glykolkølervæske (projektions-tv-kølevæske) kan købes i ethvert større apparat eller elektronikbutik, der sælger projektionsskærms-tv eller online. En 16 oz. flaske koster omkring $ 9. Den type kølevæske, du køber, afhænger ikke af producenten af ​​dit tv. Phillips og Magnavox bagprojektions-tv bruger f.eks. Den samme type kølevæske.

Håndtering af glykol

Glykol er ætsende og giftigt, så brug handsker under håndtering. Når du skifter eller udskifter væske i dit tv, skal du straks tørre al væske, der kan være spildt på andre dele af dit tv, af.